неділя, 15 вересня 2024 22:40

Назвали овоч довголіття, який входить у борщовий набір

Назвали овоч довголіття, який входить у борщовий набір
Капуста зміцнює імунну систему, підтримує здоров'я серця та судин Фото: pinterest

Один із ключових овочів борщового набору має особливі властивості. Він зміцнює імунну систему, підтримує здоров'я серця та судин, сприяє травленню й навіть допомагає знизити ризик деяких видів раку.

Регулярне споживання цього простого овочу може стати одним із секретів здорового і довгого життя.

Дієтологиня Христина Мікстас назвала овоч, що допомагає продовжити життя і діє, як профілактика онкології.

"Йдеться про капусту, яка багата антиоксидантами. Серед них фітонутрієнти, марганець і вітамін С. Також овоч містить в своєму складі сульфорафан. Ця речовина допомагає в запобіганні раку підшлункової залози і стравоходу", - пояснює Христина Мікстас.

Крім цього, вживання капусти впливає на зменшення набряклості і допомагає в протидії запальним процесам в організмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ягоду довголіття

Найефективніше капуста діє, якщо її вживати регулярно і відмовитися від таких продуктів, як випічка, солодкі напої і смажене, наголосила дієтологиня.

Також не менш корисним "суперфудом довголіття "є столовий буряк. Він багатий на антиоксиданти, знижує ризик серцево-судинних захворювань, покращує кровообіг та сприяє зміцненню імунітету. Споживання буряка не лише додає організму енергії, але й допомагає зберегти здоров'я на довгі роки.

Бутерброди давно стали звичною закускою на сніданок, обід чи навіть вечерю. При цьому багато хто вважає його не корисним через велику кліькість вуглеводів. Але якщо приготувати накладанець правильно, він може стати справжнім ключем до довголіття

Антиоксиданти - це речовини, які допомагають зберегти клітини організму здоровими. Деякі вітаміни вважаються антиоксидантами, наприклад вітаміни С і Е. Їх же можна знайти в окремих овочах та фруктах та зелені. Серед них - шпинат, фіолетова капуста, буряк, морква, помідор, болгарський перець, яблука і груші.

Зараз ви читаєте новину «Назвали овоч довголіття, який входить у борщовий набір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі