понеділок, 18 грудня 2023 18:20

Назвали найкращий сухофрукт для жінок

Назвали найкращий сухофрукт для жінок
ФНазвали сухофрукт, який має бути в раціоні кожної жінки ото: pinterest

Щоб захистити кістки від переломів, варто до свого раціону включити чорнослив. Саме він допомагає запобігти втраті кісткової маси. Також нормалізує травлення.

Особливо сухофрукт корисний літнім жінкам. Такого висновку дійшли американські вчені з Пенсільванії, пише ukr.media.

У жінок у постменопаузі нижчий рівень естрогену може збільшити ризик ослаблення кісток і призвести до переломів. Включення чорносливу в раціон може допомогти захистити кістки, сповільнюючи або повертаючи назад цей процес.

Дослідники виявили, що щоденне споживання 100 грамів чорносливу — десяти штук сухофруктів упродовж року покращувало мінеральну щільність кісток у передпліччі та нижній частині хребта, а також зменшувало втрату кісткової маси. Позитивний ефект також спостерігався і за регулярного вживання чорносливу протягом шести місяців.

На думку експертів, одна з можливих причин такого ефекту пов'язана з тим, що чорнослив позитивно впливає на мікрофлору кишківника, послаблюючи запалення в усьому організмі. У результаті зменшується оксидативний стрес, що впливає на щільність кісток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо їсти чорнослив щодня

Американські дієтологи назвали чорнослив одним із найкращих продуктів для перекусу. Люди, які вживали сухофрукт у їжу, почувалися менш голодними, ніж ті, хто перекушував родзинками або цукерками.

Чорнослив насичений натуральними антиоксидантами, вітамінами і мінералами, а також клітковиною. Кожен чорнослив містить 3,5 грама природних цукрів і 0,5 грама клітковини.

Користь чорносливу в тому, що він містить багато клітковини. Але для літніх жінок він має ще одну користь.

Якщо їсти щодня п'ять-шість плодів чорносливу, це запобігатиме втраті кісткової маси й допоможе боротися з остеопорозом, за словами американського дієтолога Крістофера Мора.Така властивість особливо важлива для жінок під час менопаузи, коли рівень естрогену в організмі зменшується і виникає ризик зниження мінеральної щільності кісток.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращий сухофрукт для жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі