субота, 16 грудня 2023 17:14

Назвали найгірший час для вечері. Пояснення науковців

Назвали найгірший час для вечері. Пояснення науковців
Науковці назвали ідеальний час для вечері Фото: pinterest

У людей, які їдять після 21-ї години вечора підвищується ризик інсульту і серцевого нападу.

Такі висновки зробили науковці університету Сорбонна у французькому місті Париж, пише nature.

У журналі Nature Communications опубліковано дослідження, яке тривало сім років. В ньому взяли участь 100 тисяч осіб. Кожен з учасників дослідження відстежував час вечері, а вчені слідкували, як воно впливало на ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Протягом семи років третина людей їли після 21-ї години, а ще третина - вечеряли до 20-ї години. За час дослідження, у 2 тис. осіб виникли проблеми з серцево-судинною системою, в тому числі інсульт і серцевий напад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліниві пельмені на сковороді: швидкий рецепт для вечері всієї сім'ї

Вчені підкреслили, що у тих, хто їв після 21-ї години, ймовірність інсульту зросла на 28%. Дослідники з'ясували, що через пізнє перетравлення їжі підвищується кров'яний тиск і рівень цукру в крові. Вищий артеріальний тиск ввечері може з часом призвести до пошкодження кровоносних судин, через що ризик інсульту чи серцевого нападу зростає.

Ідеальний час для останнього прийому їжі - 17-19 годин.

"Вечеря з 17 до 19 години - була б ідеальною. Чим пізніше ваш останній прийом їжі - тим менше має бути порція", - розповіла медик Дана Коен.

Інсульт трапляється у світі щосекунди. Кожні чотири хвилини хтось помирає. І саме харчування має найбільший вплив у запобіганні інсультів.

Дотримуйтесь три-разового режиму харчування та уникайте пізньої вечері. Вечеряти краще за дві-чотири години до сну. В проміжках між прийомами їжі добре пити теплу воду, можна підкислену соком лимона.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найгірший час для вечері. Пояснення науковців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі