четвер, 21 грудня 2023 14:30

Насолоджуватись життям й вирощувати сад: 106-річна австралійка розповіла про свій секрет довголіття

Насолоджуватись життям й вирощувати сад: 106-річна австралійка розповіла про свій секрет довголіття
106-річна австралійка Кеті Макрей розповіла, чим займається, щоб жити довше Фото: businessinsider

Щоб жити довго, важливо мати не лише хорошу генетику. Сприяють довголіттю щоденні звички.

106-річна мешканка Австралії Кеті Макрей дала чотири поради, як прожити довге насичене і щасливе життя, пише Business Insider.

Жінка не думає, що взагалі існує якийсь особливий секрет, що пояснює її довголіття. Але у першу чергу вона завжди радить людям жити повним життям, як сама це робила і продовжує робити.

Секрети довголіття супербабусі

садівництво все життя;

гра у боулінг;

працювати і залишатися зайнятим;

продовжувати посміхатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три найефективніші звички, які допоможуть стати довгожителем

"Моя порада людям - жити повноцінним життям, бути щасливим, посміхатися і просто насолоджуватися всім, що трапляється на вашому шляху", - каже Кеті Макрей.

Американка Флоренс Хекман також наголосила на тому, що довге та щасливе життя полягає в тому, щоб завжди піклуватися про себе, знаходити хороше в людях, бути щасливим, не бути вередливим і навчитися жити з тим, що у вас є.

Японські довгожителі не їдять багато м'яса і приділяють багато часу сім'ї. Однак у них є й інші звички. Про них розповіла дослідниця довголіття Юмі Ямамото, чия прабабуся дожила до 116 років.

Японці харчуються збалансовано, вони не їдять і не п'ють надміру. І це стосується не тільки їжі і напоїв, а й таких речей, як не засиджуватися допізна та не горбитися і тримати спину прямо.

Зараз ви читаєте новину «Насолоджуватись життям й вирощувати сад: 106-річна австралійка розповіла про свій секрет довголіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі