понеділок, 29 березня 2021 13:01

Чи можна обійти чергу на вакцинацію - як швидше отримати щеплення

Чи можна обійти чергу на вакцинацію - як швидше отримати щеплення
Молодь найбільше хоче отримати щеплення. Фото:pixabay.com

Громадяни зможуть отримати щеплення від коронавірусу, навіть якщо не записалися на вакцинацію.

Однак у разі попереднього запису це може статися швидше, сказав на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер.

У чергу на щеплення записалися вже 362 895 осіб. Найбільше виявляють бажання отримати вакцину люди віком від 21 до 39 років, а найрідше - від 80 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щеплення від коронавірусу: за вакцинацію поза чергою отримали попередження

"Нас часто запитують, що якщо людина відсутня в списку очікування, чи буде це обмеженням для її вакцинації під час настання відповідного етапу для її цільової групи. Тобто, якщо ви не записалися, чи вакцинують вас, коли настане ваша черга. Ні, це не буде для вас якимось обмеженням. Але я б радив для того, щоб пришвидшити процес, бути в цьому списку", - каже Кучер.

Повторні щеплення проти коронавірусу препаратом CoviShield планують почати наприкінці травня 2021 року. Виробник рекомендує давати 2 ін'єкції вакцини з інтервалом від 4 до 12 тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна обійти чергу на вакцинацію - як швидше отримати щеплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі