вівторок, 21 травня 2019 14:53

МОЗ хоче призначати ліки по-новому

МОЗ хоче призначати ліки по-новому
Часто діти після курсу ін'єкційного лікування починають панічно боятися лікарів і лікарень. Фото:c-experto.ru

Для обговорення громадськості Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило новий проект наказу.

Згідно з ним в Україні надаватимуть перевагу неін'єкційним (пероральним) формам лікарських засобів, про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Це допоможе виконати рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я. У всіх випадках, коли таблетка і укол мають рівнозначну дію, лікарі мають призначати саме таблетовані форми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун далі керуватиме МОЗ

"Міф, ніби уколи більш дієві, аніж пігулки, поширений не лише в Україні. Насправді у більшості випадків немає значення, в якій формі діюча речовина потрапить до організму. Лише в деяких рекомендовано саме ін'єкційну форму (невідкладні стани, знепритомнення пацієнта, введення інсуліну)", - йдеться в повідомленні.

Найважливішим застосування цього підходу буде для дітей, адже введення препаратів шприцом із голкою має больовий і психологічний аспекти. Часто діти після курсу ін'єкційного лікування починають панічно боятися лікарів і лікарень.

"Діти й дорослі не мусять терпіти біль, якщо можна обійтись без цього", - додали у прес-службі.

За даними опитування Центру Разумкова, середня сума витрат на ліки та лікування за останній рік серед тих, хто витрачав якісь кошти на ліки та лікування, становила 4682 грн.

Міністерство охорони здоров'я України скасувало вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ хоче призначати ліки по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі