понеділок, 07 жовтня 2024 18:07

Всього 15 хв.: як компенсувати дев'ятигодинний "сидячий" робочий день

Всього 15 хв.: як компенсувати дев'ятигодинний "сидячий" робочий день
15-хвилинні вправи допомагають усунути шкоду від сидіння за столом цілий день Фото: pinterest

Офісні працівники можуть покращити своє психічне та фізичне здоров'я за допомогою простих рухових перерв.

Експерти в галузі охорони здоров'я виявили, що лише 15 хвилин фізичних вправ можуть допомогти протидіяти збитку, спричиненому дев'ятигодинною роботою за столом. Це сталося у світлі нового глобального дослідження, яке показує, як працівники можуть покращити своє психічне здоров'я за допомогою простих перерв у русі, пише express.co.uk.

Дослідження, проведене компанією ASICS виявило, що навіть дві години роботи за столом можуть вплинути на наше психічне благополуччя.

Дослідження також підкреслило, що рівень стресу значно зростає після чотирьох годин роботи.

Проте включення 15 хвилин фізичної активності в робочий день може допомогти пом'якшити ці наслідки. Справді, коли учасники почали рухатися протягом робочого дня, вони відчули зниження рівня стресу та повідомили, що почуваються більш розслабленими, спокійними та витривалими.

Окрім усунення потенційної шкоди вашому психічному здоров'ю, фізичні вправи також можуть покращити ваше фізичне самопочуття після тривалого сидіння за столом. Якщо ви проводите більше 3-4 годин на день сидячи під час роботи, ви підвищуєте ризик серцевих захворювань, раку, артриту, ожиріння, прискореного старіння, ригідності м'язів і проблем з поставою, повідомляє Manchester Evening News.

На щастя, існують прості розпорядки дня та вправи на рухливість, які можуть допомогти вам боротися з наслідками сидіння, зокрема:

Присідання

Ходьба

Скручування хребта

Повертати та знизувати плечима й знизує плечима

Підняття рук

Розтягування зап'ястя

Розтяжка може полегшити скутість, спричинену тривалим сидінням, і може допомогти виправити вашу поставу. Зосередьтеся на розширенні грудей, мобілізації хребта, поворотах шиї та плечей.

Ви також можете розглянути можливість стояти, розтягуватися та ходити принаймні одну-дві хвилини кожні півгодини.

Представник ASICS, обговорюючи дослідження психічного здоров'я, заявив: "Глобальне дослідження стану розуму, проведене ASICS за участю 26 000 учасників, виявило тісний зв'язок між сидячою поведінкою та психічним благополуччям, причому показники стану розуму знижувалися, чим довше люди залишалися неактивними".

Експеримент "Desk Break" під керівництвом доктора Брендона Стаббса з Королівського коледжу Лондона виявив, що коли офісні працівники включали лише 15 хвилин руху в свій робочий день, їхній психічний стан покращився на 22,5%, а загальний рівень душевного стану учасників підвищився з 62/62. 100 до 76/100.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які процеси починаються в організмі, якщо сидіти понад шість годин

Експеримент показав, що щоденна перерва протягом одного тижня знижує рівень стресу на 14,7%, підвищує продуктивність на 33,2% і покращує концентрацію на 28,6%. Учасники повідомили, що почуваються на 33,3% більш розслабленими та на 28,6% більш спокійними та витривалими.

79,2% учасників сказали, що вони були б більш лояльними до своїх роботодавців, якби їм пропонували регулярні перерви на рух.

Доктор Брендон Стаббс, провідний експерт у галузі фізичних вправ та психічного здоров'я з Королівського коледжу Лондона, висловив своє здивування результатами дослідження Desk Break.

Він сказав: "Що нас здивувало в експерименті Desk Break, так це те, наскільки потужними були 15-хвилинні перерви в русі для покращення самопочуття та зменшення стресу. Це навіть змінило уявлення людей про своє робоче місце на краще".

Багато людей у світі сидять протягом тривалого часу перед комп'ютером на роботі, чи перед телевізором удома. Але людське тіло створене для руху, і це сидіння явно шкідливе для нашого здоров'я та може призвести до ранньої смерті. Якщо ви офісний працівник, можете встати і рухатися між робочими завданнями або під час розмови.

Удома ви можете встати під час телевізійних рекламних пауз або поки кипить чайник. Деякі смарт-пристрої та переносні пристрої також дзижчать, якщо ви сидите надто довго.

Зараз ви читаєте новину «Всього 15 хв.: як компенсувати дев'ятигодинний "сидячий" робочий день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі