четвер, 17 грудня 2020 11:13

МОЗ екстрено шукає гроші на вакцинацію

МОЗ екстрено шукає гроші на вакцинацію
У міністерстві в екстреному порядку шукають, де взяти додаткові кошти, оскільки виділеної суми недостатньо. Фото: pixabay

2,6 млрд грн 2021 року в Україні виділять на вакцини від коронавірусу.

Потрібно в 6 разів більше, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Для фінансування вакцинації маємо розраховану суму, яку необхідно закласти в бюджет – це 15,1 мільярда гривень, але в бюджеті 2021 року на вакцинацію виділено 2,6 мільярда гривень", – зазначив очільник МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна просить ВООЗ пришвидшити поставки вакцин

У міністерстві в екстреному порядку шукають, де взяти додаткові кошти, оскільки виділеної суми недостатньо.

"Провели відповідні консультації з урядом, колегами, і ми вийшли на те, що ми в змозі акумулювати на придбання вакцин до 2,3 мільярда гривень, це кошти, наприклад, за рахунок економії лікарських засобів", – каже Степанов.

За його словами, про вказані суми йдеться, якщо розраховувати, що "всі громадяни України мають мати доступ до вакцини". 8 млн доз вакцини для 4 млн українців в межах програми COVAX Україна планує отримати вже в лютому і для цього вже майже завершили усю роботу з документами.

На 2021 рік у державному бюджеті України створять спеціальний фонд, гроші якого спрямують на фінансування вакцинації від коронавірусу. Також гроші з цього фонду підуть на підвищення зарплат медикам, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі програми "Сніданок" на телеканалі "1+1". За його словами, у держбюджеті-2021 кошти на боротьбу з коронавірусом закладені окремо по міністерствах.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ екстрено шукає гроші на вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі