вівторок, 23 лютого 2021 13:14

Лікар назвав орган-мішень коронавірусу

Лікар назвав орган-мішень коронавірусу
Коронавірус показує свою смертельну дію, осідаючи безпосередньо в серці. Фото: pixabay

Ціллю мутованого штаму коронавірусу не є ураження легенів.

Основне місце удару - серце людини, заявив професор медицини, кардіолог Фарук Джінгьоз, передає CNN Türk.

"Цільовим органом коронавірусу є серце. Встановили, що першою точкою ураження мутованого коронавірусу є легені. Відомо, що в легенях є велика кількість рецепторів, з яким контактує вірус", - сказав лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус позбавляє нюху та смаку на 5 місяців - дослідження

Він стверджує, що майже в усіх хворих уражаються легені, з'являються симптоми пневмонії та плевриту. Якщо легені через інфікування мають важке ураження, то збільшується дихальна недостатність і людину підключають до апарату штучного дихання.

"Встановили, що легені є не органом-мішенню, а органом-господарем. Рецептори, де вірус імплантується і закріплюється в тілі, є не тільки в легенях, але і в серці, внутрішній стінці судин, тонкому кишечнику, нирках і нервових клітинах", - сказав науковець.

За його словами, коронавірус показує свою смертельну дію, осідаючи безпосередньо в серці, а через токсичні залишки з'являється функційна слабкість, пригнічується серце. Саме тому виникає запалення серцевого м'яза, тобто міокардит.

"Через дію вірусу серцевий м'яз набрякає, і організм не може забезпечувати ефективний для роботи кров'яний тиск. У результаті розвивається серцева недостатність. Вона виявлена у 7-12 відсотків госпіталізованих пацієнтів", - додав професор.

Під час коронавірусу найнебезпечнішою супутньою хворобою є діабет. Це показує статистика смертельних випадків в Україні. 22% хворих на діабет людей будь-якого віку помирають під час інфікування коронавірусом. Смертність серед людей у віці 80+ - 46%.

Зараз ви читаєте новину «Лікар назвав орган-мішень коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі