пʼятниця, 09 грудня 2016 16:29

Легка фізкультура збільшує плідність чоловіків

Легка фізкультура збільшує плідність чоловіків
Фото: Fluper.ru

Прогулянки на повітрі більше як три рази на тиждень по пів години та навіть найпростіші фізичні вправи покращують якість чоловічої сперми та підвищують їхню плідність. Експерименти під час занять проводили британські вчені.

Про це пише dailymail.co.uk.

"Виконання фізичних вправ може бути простим, дешевим та ефективним способом покращення сперми у малоактивних чоловіків", - сказав автор дослідження Бехзад Гайзадех Малекі.

Експерти помітили, що фізкультура зупиняє руйнівні процеси у спермі чоловіків.

У дослідженні взяли участь 261 чоловіків у віці 20-45 років, який вважається здоровим за загальними показниками та робили легкі вправи впродовж свого життя. Учасників поділили на дві групи - одна впродовж 12-ти тижнів бігала підтюпцем та на бігових доріжках по 25-30 хвилин, а наступні 12 тижнів - по 40-45 хвилин. Інша група - не мала жодної подібної активності.

За висновками занять, вчені побачили, що незалежно від того, більше чи менше фізичне навантаження мали чоловіки з першої групи, якість їхньої сперми покращилась. У них збільшилась рухомість клітин на 12,4 %, об'єм сперми виріс на 8,3%, а форма клітина покращилася на 17,1%. Коли учасники припинили тренування, ефект покращення почав стихати через тиждень після занять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вага тіла змінюється під час бігу та танців - лікар

Ці результати вважають дуже важливими, адже один з семи чоловіків у Великобританії має проблеми з тим, що не може давати потомство.

Додаткові поради про підвищення плідності чоловіків запропонував професор Алан Пасей з Університету Шефілда - це правильне харчування, відмова від куріння та широка нижня білизна, яка не перешкоджає рухатися.

Зараз ви читаєте новину «Легка фізкультура збільшує плідність чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі