субота, 05 червня 2021 11:51

Коронавірусна новина з Китаю: стосується дітей

Коронавірусна новина з Китаю: стосується дітей
Вакциною Sinovac Biotech можна щеплювати дітей від 3 років. Фото: unsplash.com

Китай схвалив екстрене використання вакцини Sinovac Biotech від Covid-19 для дітей 3-17 років.

"Попередні результати клінічних випробувань фази I і II показали, що вакцина може викликати імунну відповідь у учасників віком від 3 до 17 років, і більшість побічних реакцій були легкими", - сказав голова компанії Sinovac Biotech Інь Вейдун, передає Reuters.

Наразі в Китаї вакцинують лише осіб старших 18 років. Для цього уже використали 723,5 млн доз вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ забили тривогу: не вистачає вакци

"Неповнолітні мають більш низький пріоритет для вакцинації від коронавірусу в порівнянні з літніми людьми, які стикаються з більш високим ризиком ускладнень після зараження. Імунізація дітей залежатиме від того, чи будуть органи охорони здоров'я формулювати стратегії вакцинації Китаю", - пояснив Вейдун.

Європа приступає до вакцинації неповнолітніх. Дозвіл на використання вакцини Pfizer/BioNTech з 12 років було видано Європейським агентством лікарських засобів в кінці травня.

Вже з 1 червня вакцинація підлітків почалася в Італії і Румунії. У Франції вони зможуть зробити щеплення за згодою батьків з 15 червня. Вакцинація підлітків не буде обов'язковою, хоча вона може допомогти наростити колективний імунітет.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірусна новина з Китаю: стосується дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі