субота, 05 червня 2021 00:46

У ВООЗ забили тривогу: не вистачає вакцин

У ВООЗ забили тривогу: не вистачає вакцин
Україна також очікує на вакцини в рамках ініціативи COVAX. Фото: Reuters

Міжнародна програма із забезпечення вакцинами COVAX перебуває під загрозою через нестачу вакцин для країн із низьким рівнем доходу.

"Ми готуємось до нестачі, якщо не отримаємо дози. Ми ще не на правильному шляху: у нас недостатньо доз від деяких країн, які ми мали отримати у конкретні терміни, щоб допомогти світу подолати цю ситуацію", повідомив помічник гендиректора ВООЗ Брюс Ейлвард, цитує France 24.

У рамках програми вже було доставлено більше 80 мільйонів доз для 129 територій. Це на 200 мільйонів менше, ніж хочуть у ВООЗ.

Для успішної боротьби із пандемією до вересня у світі необхідно вакцинувати 250 мільйонів осіб у рамках COVAX. Це дасть змогу досягти рівня вакцинації у 30-40% від населення світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала перші дози вакцини Pfizer, придбані держкоштом

Проте на червень та липень запланована мала кількість постачань Covid-вакцин.

Україна також очікує на вакцини в рамках ініціативи COVAX.

Благодійні компанії та низка заможних країн пообіцяли додаткову допомогу глобальній ініціативі COVAX у вигляді $2,4 млрд на вакцини проти коронавірусу для бідних держав.

Японія пообіцяла надати додаткові $800 млн на вакцини, а також передати COVAX 30 млн доз вакцин, які виготовлятимуть у країні.

Іспанія пообіцяла надати ще $61 млн, а Австралія — $39 млн. Канада, Швеція, Франція та Швейцарія теж обіцяють збільшити свої внески в COVAX.

Зараз ви читаєте новину «У ВООЗ забили тривогу: не вистачає вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі