середа, 09 грудня 2020 09:10

"Коронавірус ослабне і без локдауну" - як зменшити кількість заражених

"Коронавірус ослабне і без локдауну" - як зменшити кількість заражених
Павло Сільковський розповів про лікування коронавірусу вдома. Фото: facebook.com

В Україні зменшиться кількість хворих на коронавірус і без жорсткого карантину. Вже зараз є багато людей, які перехворіли. Вони перестають бути переносниками і так вірус менше циркулює в населенні.

Про це розповідає Павло Сільковський, анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні

"Що таке коронавірус відчув на собі. До цього нічим не хворів вісім років. Відчуття хвороби тривало чотири доби і потім все зникло. Смак був спотвореним. Кава враз стала неприємною", - пояснює лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машини швидкої допомоги пустують. Лікарі кидають медицину

Спочатку це був ніби звичайний ГРЗ: висока температура, боліло горло і не хотілося їсти. Але мусив хоча б часто пити.

Втома трималася три тижні. Весь час хотілося сісти, прилягти, хоч нічого важкого не робив. Часто пітнів, піднялася температура і зник нюх.

"Якщо кілька днів температура, є кашель, але зник смак - не обманюйте себе, що на вас подув протяг. Також не пийте жарознижувальні просто так, щоб стало легше. Пийте, коли температура піднімається вище 38.5. Найкраще парацетамол, але не стільки щоб щоб збити температуру до 36.6. Якщо є хвороба – мусить бути температура. Просто вона повинна бути десь 37.5. Не дихайте спиртом, не вкутуйтеся гарячими рушниками і не змішуйте вкупу все, що десь тільки почули", - застерігає лікар.

Люди, які входять до груп ризику, мають бути пріоритетними частинами населення для вакцинації від коронавірусу.

У МОЗ склали відповідні графіки вакцинації, розклали всіх людей по пріоритетах, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «"Коронавірус ослабне і без локдауну" - як зменшити кількість заражених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі