неділя, 28 лютого 2021 04:56

Кому не варто робити щеплення від Covid-19: відповідь епідеміолога

Кому не варто робити щеплення від Covid-19: відповідь епідеміолога
Спеціаліст наголосила, що якщо є можливість пройти вакцинацію, її все ж треба це зробити. Фото: Pixabay

Вакцинація від коронавірусу потрібна, проте щеплення можна не робити, якщо людина має достатній титр антитіл.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Дом" розповіла доктор медичних наук, епідеміолог Наталія Виноград.

"Якщо ти хворів, якщо у тебе є обстеження про наявність хорошого титру антитіл, навіщо тоді робити сьогодні вакцинацію. Її можна зробити пізніше, коли цей титр знизиться. А сьогодні - ти вже захищений постінфекційним імунітетом. Якщо ж його немає і ти - група ризику, вакцинація - варіант не потрапити у велику біду", - пояснила епідеміолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-вакцинація в Україні: де і як можна отримати щеплення

Вона наголосила, що якщо є можливість пройти вакцинацію, її все ж треба це зробити. Крім того, запевнила, що українські медики добре навчені процесу вакцинації та чітко знають всі протипоказання при щепленнях.

24 лютого в Україні розпочалася вакцинація проти коронавірусної хвороби. 22 лютого в Україні було зареєстровано 2 вакцини від Covid-19 - препарати Pfizer/BioNTech і CoviShield. 23 лютого в Україну прибула 1-ша партія Covid-вакцини CoviShield. Це 500 тис. доз препарату компанії AstraZeneca.

Зараз ви читаєте новину «Кому не варто робити щеплення від Covid-19: відповідь епідеміолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі