четвер, 13 червня 2024 08:30

Кому не можна їсти малину: корисні поради

Кому не можна їсти малину: корисні поради
Малину можна їсти не всім. Фото: topsad.com.ua

Малина влітку завжди тішить людський організм величезною користю. Вона містить багато вітаміну С, калію, магнію і не лише.

Усі ці речовини у комплексі зміцнюють імунітет, покращують колір обличчя, допомагають при проблемах зі шлунково-кишковим трактом, виводять з організму шлаки. Однак, не всім можна їсти малину, пише Gazeta.ua.

За рекомендаціями дієтологів, без шкоди для здоров'я вживати варто не більше 400 грамів малини на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доступні ліки" можна буде отримати лише за електронним рецептом: де його взяти

Від малини варто повністю відмовитись у разі загострення хвороб шлунково-кишкового тракту – гастриту та виразки. Із цією ягодою варто бути обережними також людям, які мають проблеми з нирками. Не можна їсти малину при діареї, запорі, подагрі, бронхіальній астмі та при наявності поліпів у носі.

Пам'ятайте, що малина є сильним алергеном. Тому якщо ви страждаєте від алергії на інші ягоди, наприклад полуницю, потрібно бути дуже обережними і з малиною. Жінкам у третьому триместрі вагітності, а також в період терапії антикоагулянтами краще не зловживати ягодою.

Не підійде малина й тим, хто прагне схуднути, адже вона підвищує апетит. Якщо ви вирішили знизити калорійність денного раціону, то тимчасово виключіть з неї ягоду або вживайте її з йогуртом чи м'яким сиром.

Спеції та трави використовуються людьми у всьому світі з давніх часів. Та не лише в кулінарії, а й у лікувальних цілях.

Крім оригінального смаку та поживних речовин, трави та спеції містять різні сполуки, які допомагають зменшити запалення, полегшити симптоми деяких захворювань та захистити від розвитку хронічних хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Кому не можна їсти малину: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі