вівторок, 06 жовтня 2020 09:20

Як уникнути зараження від коронавірусу

Як уникнути зараження від коронавірусу
У ліфті найчастіше заражаються коронавірусом. Фото: ua.korrespondent.net

Щоб мати менше шансів заразитися коронавірусом, варто забути про ліфти. Саме у них найбільше шансів підхопити інфекцію.

Про це пише derstandard.

Крапельки вірусу можуть зберігатися в кабіні ліфта від зараженої людини до 30 хвилин. Найбільше крапельок з вірусом виділяється, коли людина кашляє або голосно розмовляє. Крихітні аерозольні крапельки не осідають відразу на землю, а затримуються у повітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити при симптомах Covіd-19 - алгоритм МОЗ

Вчені розпилювали у ліфт аерозолі, а двері були відкриті тільки 20% часу. Після цього за допомогою лазерного світла фахівці перевірили і з'ясували, що потрібно близько 25 хвилин, перш ніж кількість аерозолів впаде у 100 разів.

Користувачі ліфтів можуть вдихнути від декількох десятків до декількох тисяч частинок COVID-19 в хвилину в кабіні середнього розміру після того, як інфікована людина заговорить або кашляне там за кілька хвилин до цього.

Експерти настійно рекомендують в кабіну ліфта заходити в захисній масці і рукавичках. Також не рекомендується розмовляти при користуванні ліфтом. Найкраще, якщо є можливість, користуватися сходовою кліткою, щоб виключити ризик зараження COVID-19 в ліфті.

Станом на 5 жовтня, інфікованих коронавірусом у столиці побільшало на 286. Загалом підтверджених випадків захворювання вже 24 736.

Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Як уникнути зараження від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі