неділя, 09 червня 2024 20:45

Як швидко заснути у спекотні дні: дві техніки, які точно спрацюють

Як швидко заснути у спекотні дні: дві техніки, які точно спрацюють
Є дві техніки, як швидко заснути у спеку Фото: pinterest

Влітку важко підтримувати вдома прохолоду і не кожному під силу впоратися із задухою.

А багатьом і взагалі важко заснути. Але є деякі техніки засинання у спекотні дні. Ці методики буквально змушують мозок перезавантажитися і відключитися. Про них розповів дерматолог Скотт Волтер.

Як швидко заснути у спеку

Перший спосіб - це почати перебирати в голові різні слова, які взагалі ніяк не пов'язані між собою. Наприклад: корова, лист, бутерброд, олія, печінка, речі. Головне - жодного смислового навантаження.

Це не так просто, як здається на перший погляд, запевняє лікар. В результаті вашому мозку швидко набридне дане заняття і він віддасть перевагу швидше відключитися, щоб припинити цей потік думок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покращує зір та сон: назвали сім плюсів м'яти

Другий спосіб - це синхронізувати слова на певну букву алфавіту та серцебиття. Наприклад, ви зупинилися на літері "к". Кожні 8 ударів серця ви думаєте про одне слово на цю літеру. Наступні 8 ударів - інше слово на цю ж літеру. Це не тільки розвантажує ваш мозок, але ще й готує його до стану, який виникає перед зануренням у сон.

"Такі дії допомагають тасувати думки, як колоду карт. При цьому ви самі контролюйте цей нудний процес. В результаті заснути вийде за кілька хвилин", - пояснює Скотт Волтер.

Два лайфхаки з Стародавнього Єгипту

Стародавні єгиптяни були змушені спати у спекотному та вологому кліматі. Їхні способи дійшли до наших днів і працюють досі.

Увечері давні люди опускали те, що ми зараз називаємо простирадлами, у холодну воду. Потім їх добре віджимали. Тут вже вам допоможе пральна машинка. Потім стелили простирадло на ліжко, а зверху клали тонкий сухий рушник.

Ще один спосіб: потрібно правильно охолодити ноги. Для цього візьміть пару вовняних шкарпеток, покладіть їх у пластиковий пакет і засуньте на пару годин у морозилку. Потім надягніть і спокійно лягайте спати. Щоб простирадло і матрац не промокли, покладіть під ноги рушник.

Люди в усьому світі діляться на три умовні групи, залежно від хронотипу: жайворонки, сови і голуби. До першої групи належать ті, хто найбільш продуктивний в першій половині дня і легко прокидається вранці.

У своєму новому дослідженні науковці виявили, що найбільш небезпечна ситуація склалася саме для сов. Вони змушені майже кожен день через силу вставати рано-вранці на роботу або навчання. Це завдає серйозної шкоди здоров'ю.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко заснути у спекотні дні: дві техніки, які точно спрацюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі