вівторок, 05 липня 2016 12:35

Інтимна депіляція небезпечна для здоров'я

Інтимна депіляція небезпечна для здоров'я
Фото: vidpoviday.com

Працівники Королівського коледжу акушерів і гінекологів Великобританії переконують, що депіляція та епіляція інтимних зон шкідливі.

Різниця між ними в тому, що епіляція знищує не тільки стрижень, а й його корінь і волосяний фолікул. Тобто, це видалення волосся за допомогою електричного струму, лазера або імпульсного світла. Ефект від епіляції триває довше, проте, щоб домогтися такого ефекту, процедуру необхідно пройти кілька разів.

Депіляція ж - це видалення видимої частини волосся механічним шляхом, простіше кажучи, це гоління, креми, воски, пінцет.

Але з них двох шкідливіша депіляція.

"Бритва викликає роздратування шкірних покривів. Що в поєднанні з теплою вологою середовища в зоні статевих органів стає відмінним живильним середовищем для бактерій і патогенів", - попереджає доктор Ванесса Маккей, член Королівського коледжу акушерів і гінекологів.

Найчастіше жінки видаляють волосся заради естетики та гігієни.

"Крім естетичного питання не треба забувати про здоров'я, - говорить д-р Ванесса Маккей. - Лобкове волосся має життєво важливе значення для запобігання патогенних мікроорганізмів, що надходять в піхву. Це природний бар'єр, що зменшує контакт тіла з вірусами і бактеріями. А також допомагає утримувати статеві органи і речі в чистоті".

Видалення волосся на лобку дратує фолікули, залишаючи мікроскопічні відкриті рани. Може виникнути вагинальна інфекція, запалення вульви і волосяних фолікул, абсцеси і алергічні реакції.

Читайте також: Бігати в кросівках небезпечно для здоров'я

Також лобкове волосся контролюють вологість в області статевих органів. Це захищає від дріжджових інфекцій.

Зараз ви читаєте новину «Інтимна депіляція небезпечна для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі