понеділок, 12 грудня 2016 16:10

Давня бактерія не боїться антибіотиків

Давня бактерія не боїться антибіотиків
Фото: tervis.postimees.ee

У Мексиці знайшли бактерію, яка байдужа до дії більшості сучасних антибіотиків. Вона називається Паенібіцілус та перебувала на глибині 300 метрів під землею. Зберігалася там понад 4 мільйони років, пише planetawiedzy.pl.

В ході тестів виявилось, що бактерія має опорність до 18 антибіотиків. В тому числі до антибіотику останнього покоління даптоміцину. Науковці стверджують, що гени опорності жили впродовж мільйонів років, а не лише виникли з першим застосуванням антибіотиків.

"Це наукове дослідження є унікальною нагодою вивчати генетичне різноманіття мікроорганізмів, які не заплямовані людською діяльністю", - сказав професор Газель Бартон з Університету в Акроні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У людей з'явилися нові групи крові

Дослідники знайшли бактерію Паенібіцілус у печері Духугілла в Новій Мексиці. Це місце було відкрите у 1986 році та є заказником ЮНЕСКО. Науковці, що там працюють, мають зобов'язання дотримуватися таємниці, та не розголошувати побачене на цьому місці.

Зараз ви читаєте новину «Давня бактерія не боїться антибіотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі