середа, 11 листопада 2020 14:01

Для України буде спеціальна ціна на вакцину від Covid-19 - Ляшко

Для України буде спеціальна ціна на вакцину від Covid-19 - Ляшко
Україна отримає не менше 8 млн доз, якщо стосовно країни COVAX спрацює один раз, і 16 млн доз, якщо буде дворазове введення механізму. Фото: pixabay

Спеціальну ціну на вакцину від Covid-19, коли вона з'явиться, запропонують певному переліку країн.

До цього списку увійшла також і Україна, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю Громадському радіо.

За його словами, на закупівлі вакцини в бюджеті 2021 року передбачили 1 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які проблеми є на шляху до доступу вакцини від коронавірусу

Ляшко також зазначив, що у світі створили механізм COVAX. Зокрема, сформували фінансовий фонд, який викуповує велику кількість вакцин, щоб забезпечити нею не менше 20% населення 180 країн світу.

"Україна теж в цьому механізмі і потрапила до списку 92 країн, яким буде запропоновано спеціальну ціну на закупівлю вакцини", - підкреслив він.

Україна отримає не менше 8 млн доз, якщо стосовно країни COVAX спрацює один раз, і 16 млн доз, якщо буде 2-разове введення механізму.

"Ми прорахували, якщо буде запропонована та ціна, яка була попередньо озвучена, - це становить 1 млрд гривень, що передбачено в бюджеті на 2021 рік. Ми робимо все можливе, щоб вакцина була безкоштовною для громадян України", - додав Ляшко.

Випробування вакцини від СOVID-19 компаній Pfizer і Biontech показало позитивні результати. Вона здатна запобігати хворобі більш як у 90% випадків. Проте радіти зарано, адже використати її навряд чи будуть спроможні звичайні українці. Дозволити собі вакцину зможуть лише багатії, вважає експрезидент "Київстару" Петро Чернишов. У Facebook він вказав 2 причини.

Зараз ви читаєте новину «Для України буде спеціальна ціна на вакцину від Covid-19 - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі