середа, 11 листопада 2020 13:38

Нова вакцина від коронавірусу буде доступна лише багатіям

Нова вакцина від коронавірусу буде доступна лише багатіям
Перевозити та зберігати вакцину потрібно за температури -80 градусів. Фото: pexels.com

Випробування вакцини від Covid-19 компаній Pfizer і Biontech показали позитивні результати. Вона здатна запобігати хворобі у понад 90% випадків. Проте радіти зарано, адже використати її навряд чи будуть спроможні звичайні українці.

Дозволити собі вакцину зможуть лише багатії, вважає експрезидент "Київстару" Петро Чернишов. У своєму Facebook він вказав дві причини.

Перевозити та зберігати вакцину потрібно за температури -80 градусів. Бізнесмен зазначив, що такого сильно холодного логістичного ланцюжка в бідних країнах не існує. І якщо саму вакцину в перший рік обіцяють продавати за розумною ціною, то спеціальні морозильники для неї ніхто так продавати не обіцяє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Певний вид захисних масок непридатний для боротьби з Covid-19

Він також вказав, що всі потужності з виробництва цієї вакцини вже заздалегідь викуплені багатими країнами і Україна навряд чи зможе придбати її у найближчий час.

Українцям рядять чекати на вакцину від шведсько-британської фармацевтичної компанії Astra-Zeneka або на одну з трьох китайських.

У Міністерстві охорони здоров'я назвали симптоми легкого перебігу Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Нова вакцина від коронавірусу буде доступна лише багатіям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі