понеділок, 07 грудня 2015 15:40

Дієві способи, як позбавитися від слідів синця

Автор: diagnoz.net.ua
 
Синці виникають найчастіше внаслідок механічної дії ззовні, найчастіше травми. Навряд чи на світі є хоча б одна людина, у якого ніколи не було синця. Він має свою історію: відразу він може мати яскраво червоне забарвлення, через кілька годин він набуває синій чи фіолетовий колір. Через кілька діб він матиме зеленуватий відтінок, потім коричневий, поки шкіра не поверне колишній колір. Лікування може прискорити цей процес, однак синець все одно пройде всі стадії, тільки швидше.

Засоби, які допоможуть зменшити інтенсивність свіжого синця

Холод.

Відразу після отримання травми на хворе місце необхідно прикласти холод.Це може бути лід, пляшка з холодною водою, пакет із замороженими продуктами, шматок м'яса з холодильника. Кожні 5 хвилин необхідно прибирати лід з ураженої ділянки на хвилину, інакше є ризик отримати відмороження.

Бинтування

Нетугое бинтування допоможе розвантажити травмовану частину, і не дасть наростати набряку. Правда бинтування підходить більшою мірою для кінцівок. Свіжий синець на обличчі або грудей забинтувати неможливо.

Бодяга

Це відмінний засіб проти синців. Прикласти її потрібно протягом години після отримання синця.
Продається у вигляді гелю, який можна безпосередньо наносити на пошкоджену поверхню, або у вигляді порошку, який потрібно попередньо розчинити у воді відповідно до інструкції.

Засоби, які допоможуть при несвіжому синці (більше 1 доби)

Тепло

Через 24 години після забою до синців можна прикладати тепло. Гарячий компрес або ванночка розширять судини навколо збитого місця. Таким чином, потік крові прискориться, і синяк швидше розсмокчеться. Ванни і компреси слід робити кілька разів на день, поки потемніння під шкірою не зникне.
Ні в якому разі не прикладайте гарячі предмети до синців відразу після забиття - це не тільки не допоможе, але і призведе до появи набряку. Виняток становлять синці на обличчі, їх гріти не варто ніколи - ніжній шкірі обличчя особливо навколо очей.

Народні способи

Якщо під рукою немає ні льоду, ні мазі від синців, то зняти набряк допоможе надрізаний в декількох місцях капустяний лист. Капусту перед прикладанням треба злегка відбити, щоб вона пустила сік і загорнути в тканину.
Добре рятує від синців натертий на дрібній тертці хрін, прикладений до забитого місця.
Свіжий сік або натерта каша цибулі прикладається у вигляді компресу. Прекрасний засіб для позбавлення від синців, особливо при ударі коліна або синців на ногах.
Також, непоганим засобом вважається 5-ти відсотковий йод.
Зараз ви читаєте новину «Дієві способи, як позбавитися від слідів синця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі