субота, 06 січня 2024 01:53

Чотири причини, чому грушу треба їсти щодня

Чотири причини, чому грушу треба їсти щодня
Назвали чотири корисні властивості груш Фото: pinterest

Груші мають чотири головні властивості, які дозволяють зміцнити здоров'я людини.

Цей фрукт рекомендується вживати для нормалізації ваги, поліпшення процесів травлення та зниження ризику розвитку цукрового діабету 2 типу, пише ua-novosti.

У грушах міститься велика кількість корисних мінералів і вітамінів. Крім цього вона є прекрасним джерелом клітковини, позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Груші, як і яблука, сприяють нормалізації рівня цукру в крові, тому знижують загрозу діабету 2 типу.

Як показало недавнє наукове дослідження, суттєво зменшити ризики виникнення захворювання допоможе вживання груші лише раз на тиждень.

До того ж цей фрукт містить корисні флавоноїди і фітонутрієнти. Дані сполуки нейтралізують вільні радикали, що викликають пошкодження клітин і знижують запалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти восени і не набрати зайві кілограми

Вживання груші добре впливає на серцево-судинну систему, перешкоджає онкології і передчасного старіння. Крім цього в них міститься мало калорій, але вони залишають тривале відчуття ситості. Як наслідок, вживання цього фрукта сприяє зниженню ваги.

Коли результати аналізів крові показують низький рівень гемоглобіну, варто переглянути систему харчування.

В меню необхідно додати продукти, які містять залізо та інші цінні елементи, що сприяють повноцінному засвоєнню

Груша, крім заліза (2.3 мг), багата на цинк, марганець, кобальт, мідь, ефективний при лікуванні анемії.

Зараз ви читаєте новину «Чотири причини, чому грушу треба їсти щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі