неділя, 15 вересня 2024 20:25

Чим зайнятись після їжі, щоб страви засвоїлись якнайкраще

Чим зайнятись після їжі, щоб страви засвоїлись якнайкраще
Поради, як покращити своє травлення після прийому їжі Фото: pinterest

Щоб від їжі отримувати максимум користі, харчуватись потрібно правильно.

Є кілька порад, як покращити здоров'я травлення. Прислухайтесь до них і збережіть, пише healthline.

Не пийте каву відразу після їжі. Цей напій може прискорити ваше травлення та відправити вас у ванну. Він також може викликати печію через свою кислотність.

Уникайте фруктів і оброблених солодощів відразу після їжі. Їжа, що містить цукор, швидко перетравлюється і може викликати газоутворення та здуття живота.

Уникайте інтенсивних фізичних вправ після їжі. Травлення потребує енергії, і воно менш ефективне під час фізичних вправ.

Їжте більше ферментованих продуктів, таких як квашена капуста та соління. Вони містять травні ферменти та корисні бактерії, які допомагають організму засвоювати необхідні поживні речовини. Вживання цих продуктів може зменшити симптоми синдрому подразненого кишечника, непереносимості глютену та алергії, а також астми.

Їжте сирі або злегка приготовані на пару овочі, які містять більшу кількість ферментів і клітковини. Вони важливі для хорошого травлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали овочі з найменшою кількістю вуглеводів. Кому їх почати їсти вже зараз

Піти на прогулянку після їжі. Це прискорює швидкість, з якою їжа рухається через ваш шлунок, сприяючи травленню.

Використовуйте пробіотики. Поганий сон, неправильне харчування та подорожі можуть порушити ваше травлення. Прийом пробіотиків, що складаються зі здорових бактерій, може допомогти відновити правильну роботу травної системи. Поговоріть з лікарем, щоб дізнатися, які пробіотики найкраще підходять вашому організму.

Коли ви пережовуєте їжу, вона розпадається на менші шматочки, які легше перетравлюються. При змішуванні зі слиною жування дозволяє вашому тілу отримати якомога більшу кількість поживних речовин із їжі, яку ви їсте.

Пережовування їжі 32 разів є середнім числом, яке застосовується до більшості шматків їжі. Чим швидше їсте, тим більше їжі будете прагнути з'їсти. Пережовування їжі багато разів у повільному темпі може зменшити загальне споживання їжі.

Зараз ви читаєте новину «Чим зайнятись після їжі, щоб страви засвоїлись якнайкраще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі