четвер, 13 червня 2024 10:31

Чим снідати жінкам 50+: дієтолог назвала кілька варіантів ранкового меню

Чим снідати жінкам 50+: дієтолог назвала кілька варіантів ранкового меню

У віці після 50 років жінкам потрібно їсти на сніданок білкові продукти.

Свої поради дала дієтологиня і авторка книжки "The Sports Nutrition Playbook" Еммі Гудзон.

"Існують певні вікові пороги. Коли людина їх долає, то в її організмі відбуваються серйозні зміни, які впливають на м'язи, кістки, клітини. Звісно, неможливо повністю зупинити процес старіння, але певні зміни в житті та правильні звички можуть допомогти зробити його менш драматичним", - каже eatthis лікарка.

Якщо правильно скласти свій раціон, то можна забезпечити організм достатньою кількістю вітамінів та поживних речовин. А це, в свою чергу, допомагає пом'якшити негативні наслідки тих змін, що відбуваються з віком. Тому експертка радить жінкам після 50 років регулярно вживати в їжу білок, як рослинний, так і тваринний, тому що в цьому віці організм вже втрачає м'язову масу, а білок є найкращим продуктом для її зміцнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим снідати, щоб схуднути: назвали популярний продукт серед українців

Будь-який продукт з високим вмістом білка є найкращою їжею для жінок, які перетнули рубіж у 50 років. В міру того, як ми стаємо старшими, наше тіло втрачає приблизно 2-3% м'язової маси на 10 років життя. І щоб запобігти цьому найкраще, що ви можете зробити, це споживати високоякісний білок, особливо на сніданок.

Експертка рекомендує починати свій день з 25-30 г білка. Організм буде виробляти амінокислоту, яка необхідна для підтримки м'язової маси. А ще виникає позитивний "побічний" ефект - ви будете довше відчувати ситість, а тому зможете протриматися без шкідливих для фігури перекусів до обіду.

Гудзон радить придивитися до таких варіантів сніданку, як грецький йогурт без смаку з мюслями без цукру та половинкою банана, варені яйця чи омлет, бутерброд з цілозернового хліба з сиром, шинкою та овочами.

Жінкам, яким за 40, лікарі рекомендують на сніданок з'їдати два основні продукти, які вважаються "еліксиром молодості". Йдеться про курячі яйця зі шпинатом. Обидва продукти вкрай корисні для здоров'я жінок саме у цьому віці.

Такий сніданок підтримуватиме здоров'я жіночої статевої системи, захищатиме від передчасного старіння і забезпечуватиме організм енергією на тривалий проміжок часу.

Зараз ви читаєте новину «Чим снідати жінкам 50+: дієтолог назвала кілька варіантів ранкового меню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі