вівторок, 10 вересня 2024 10:12

Чим замінити каву вранці: п'ять напоїв, які миттєво збадьорять

Чим замінити каву вранці: п'ять напоїв, які миттєво збадьорять
П'ять напоїв для бадьорого ранку: енергія та хороший настрій у кожному ковтку Фото: pinterest

Початок дня часто визначає, наскільки енергійними й продуктивними ми будемо протягом усього дня.

Правильний вибір напою вранці може значно покращити самопочуття, допомогти швидше прокинутись і налаштувати організм на активність.

Ось три напої, які варто включити до ранкової рутини, щоб відчувати себе краще й бадьоріше.

Вода з лимоном

Надзвичайно корисно починати день не з гарячих напоїв, а зі склянки теплої води з лимоном. Цей нехитрий коктейль очищає кров, справляється з високим тиском, прискорює метаболізм, захищає в міжсезоння від ангіни, а головне – є запорукою гарної молодої шкіри, бадьорості і гарного настрою на весь день.

Зелений смузі

Ще однією вдалою альтернативою кави стануть зелені смузі. Огірок, шпинат, броколі, ківі, селера – міксувати можна що завгодно на свій смак. Це дуже смачно, до того ж – в холодну пору це прекрасна можливість наситити свій організм корисними компонентами та зміцнити імунітет.

Зелений чай

Зелений чай подарує вам бадьорість не гірше кави: як відомо, в такому чаї міститься достатньо кофеїну, щоб ви прокинулися. Приємно, що смак чаю можна урізноманітнити такими добавками як лимон, імбир, м'ята, а влітку розбавляти його з льодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що пити у вересні, щоб не підхопити віруси: чотири напої для осіннього раціону

Гранатовий сік

Сік граната виграє у кави тим, що тонізує з користю для здоров'я: його можна пити навіть дітям і вагітним жінкам. Коли кава підсилює серцебиття і підвищує тиск, гранатовий сік зміцнює серцево-судинну систему.

Імбирний чай

Імбир - це джерело корисних елементів. Один тільки аромат імбирного настою здатний зняти втому. Для людей, що займаються інтелектуальною працею, імбирний чай особливо актуальний, адже він покращує концентрацію уваги. Крім припливу бадьорості, імбир активізує сили на боротьбу з сезонними хворобами.

У холодну пору року наше тіло потребує додаткового тепла та енергії, яку можна отримати з правильних продуктів. Страви на основі коренеплодів, бобових і цільнозернових круп забезпечують тривале відчуття тепла.

Розповімо, які продукти додати у свій раціон, щоб легше перенести холод і зміцнити здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Чим замінити каву вранці: п'ять напоїв, які миттєво збадьорять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі