вівторок, 26 грудня 2023 13:54

Який алкогольний напій можна пити у новорічну ніч. Золота порада від дієтолога

Який алкогольний напій можна пити у новорічну ніч. Золота порада від дієтолога
Дієтолог дала золоту пораду щодо вживання алкоголю у новорічну нічФото: pinterest

Немає безпечної дози алкоголю, яку можна вжити під час святкового столу.

До рекомендацій, які надає ВООЗ, треба бути уважними. У них йдеться, що в певній кількості алкоголь допустимий, каже Gazeta.ua віце-президент Асоціації дієтологів України Оксана Скиталінська.

"Не можу сказати, скільки алкоголю можна випити, тому що всі люди різні. По-друге, у період стресу, коли йде війна, то дуже в багатьох людей порушений обмін речовин. Є приховані хронічні захворювання шлунка, кишечника. Тому пам'ятаємо, що алкоголь треба вживати в невеличкій кількості", - пояснює Оксана Скиталінська.

Акцент робіть на сухому вині. Це може бути біле сухе вино, бо менше з усіх викликає негативних явищ. Червоне вино в деяких людей може викликати алергічну реакцію, наголосила дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготувати організм до новорічного застілля

"Споживати - це значить пригубити і все. При цьому вживати не до їжі, а після того як щось з'їли і вже потім піднімайте келихи", - зазначила Оксана Скиталінська.

Важливо, за годину до новорічного застілля перекусити щось, додала лікар.

За декілька днів до застілля на Новий рік почніть вживати легку їжу. Це запечені овочі. Наприклад, гарбуз, буряк, морква. А ще почніть їсти тушковану та квашену капусту.

Постійно пийте теплу, ледь гарячкувату воду, підкислену соком лимона. Це допоможе організму позбавитись внутрішніх токсинів від нездорової їжі і не буде закрепів. Дуже корисно пити зелений чай.

Коли має бути застілля, намагайтесь протягом дня щось їсти. Це може бути якийсь салат чи варене яйце або оладки з кабачків чи гарбуза. Щось легке, не сильно смажене, яке містить багато клітковини.

Головний біль, набряки, висип або навіть чхання може з'явитися після випитого келиха червоного вина. Насичене червоне вино — популярний напій різдвяної вечері. Оберіть краще текілу, ром, горілку чи джин.

Зараз ви читаєте новину «Який алкогольний напій можна пити у новорічну ніч. Золота порада від дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі