неділя, 15 серпня 2021 23:28

Які продукти викликають харчову алергію

Які продукти викликають харчову алергію
Є вісім найбільш поширених продуктів, які стають причиною 90% випадків харчової алергії. Фото: Pixabay

Харчова алергія може проявлятися через різних продуктів. Реакція зазвичай індивідуальна, але вчені склали список тих з них, які викликають гострий відгук організму найчастіше.

Як повідомляється на сайті управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США, є вісім найбільш поширених продуктів, які стають причиною 90% випадків харчової алергії:

-молоко;
-яйця;
-риба;
-молюски (креветки, раки, краби та інші);
-горіхи (мигдаль, фісташки, волоські та інші);
-арахіс;
-пшениця;
соя.

У 2021 році в список додали кунжут. Реакція на нього може особливо важко протікати у дітей. Тільки близько 20-30% з них перестануть реагувати на нього з віком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому вегани будуть жити довше - які продукти захищають від хвороб серця

Діти найчастіше страждають харчовою алергією на арахіс, молоко, сою, горіхи, яйця і пшеницю, пише Medical News Today. У деяких випадках негативна реакція може пройти з віком.

У дорослих алергію нерідко викликають горіхи, арахіс, Риба і молюски. Щоб виявити алерген, лікар може порекомендувати зробити спеціальні проби. У важких випадках харчова алергія здатна викликати анафілактичний шок. І тоді буде потрібно негайна медична допомога. Кращий спосіб уникнути харчової алергії – не їсти продукти, до яких чутливий організм. У магазині варто завжди перевіряти їх склад, уважно вивчаючи упаковки.

Багато продуктів втрачають вітаміни і поживні речовини при приготуванні. Для максимальної користі їх рекомендує їсти сирими. Дієтологи розповіли, які саме.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти викликають харчову алергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі