Дотримання веганскої дієти може знизити ризик серцевих захворювань до 52%. Раціон має складатися переважно з продуктій рослинного походження.
Різноманітні фрукти та овочі, цільнозернові, знежирені молочні продукти, риба без шкіри та курка, горіхи і боби допоможуть уникнути проблем зі здоров'ям у подальшому житті.
І навпаки, дослідники радять молодим людям обмежити споживання насичених жирів, солі, червоного м'яса, солодощів і солодких напоїв, щоб запобігти серцевим нападам в середньому віці.
Учені за Школи громадської охорони здоров'я Університету Міннесоти в Міннеаполісі досліджували раціон 5 тис. людей упродовж 32 років. Результати опублікували в журналі Американської кардіологічної асоціації, передає Daily Mail.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як маски в Instagram змушують лягати під ніж - статистика шокує
Дієта на рослинній основі може знизити кров'яний тиск, підвищити рівень холестерину і допомогти вам схуднути - все це фактори ризику серцевих захворювань.
За 32 роки спостереження дослідники виявили, що у 289 осіб, які брали участь в дослідженні і вживали у більшості продукти тваринного походження, розвинулися серцеві захворювання, зокрема серцевий напад, інсульт, серцева недостатність, серцевий біль у грудях або закупорка артерій.
Також виявили, якщо кожен день з'їдати 50 г обробленого м'яса - бекон, шинка і ковбаси - ризик ішемічної хвороби серця збільшується на 18%.
Світло, яке ми використовуємо ввечері, може заважати худнути. Світлодіодні лампи та електронні гаджети з часом призводять до негативних наслідків. Зокрема, вони впливають на швидкість спалювання жирових клітин уві сні.
Коментарі