вівторок, 03 серпня 2021 18:48

Як маски в Instagram змушують лягати під ніж - статистика шокує

Як маски в Instagram змушують лягати під ніж - статистика шокує
Фільтри негативно впливають на самооцінку. Фото: pixabay.com

Користувачі соціальних мереж активно використовують фільтри - маски з ефектами - для обробляння фото перед публікацією.

Вони можуть зробити губи пухкішими, очі більшими, вилиці гострішими, а шкіру чистою і сяйною. Іноді обличчя на фото кардинально відрізняється від реального. Фільтри вроди - це автоматизовані інструменти для редагування фотографій, які використовують штучний інтелект для визначення рис обличчя та редагування їх відповідно до "ідеалу", який створив автор.

Хоча фільтри стали популярними, нове опитування виявило, що вони негативно впливають на самооцінку третини користувачів соціальних мереж. Чверть кажуть, що маски викривили їхнє сприйняття реальності. Іноді вони дивуються, коли бачать невідредаговані фотографії, повідомляє Daily Mail.

Кожен п'ятий сказав, що більше не публікує фотографії без використання інструментів редагування, які позбавляють від зморщок, плям і розтяжок. 37% заявили, що вважають привабливішим обличчя з фільтром, а не справжнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому людям частіше потрібні обійми

"З початку пандемії лікарі-практики й хірурги косметичної індустрії помітили сплеск попиту пацієнтів на лікування. У більшості випадків це люди, які раніше ніколи не цікавилися пластикою", - сказав косметичний хірург Олів'є Амар.

Дослідження, проведене благодійною організацією Girlguiding торік, показало, що половина дівчат від 11 до 16 років регулярно використовують застосунки або фільтри, щоб мати кращий вигляд на фото.

"Пластичні хірурги кажуть, що діти, а тепер і багато дорослих, приносять свої відфільтровані фотографії. Просять, щоб їхні обличчя зробили схожими на обличчя на світлині. Пам'ятайте, що кожну секунду, яку ми витрачаємо на нереалістичні й майже неможливі стандарти вроди, це секунди, які ми не витрачаємо на розвиток власного розуму, щастя, кар'єри й життя", - сказала акторка й модель Джаміла Джаміль підписникам.

Дівчаткам не варто нав'язувати свою думку. Також не потрібно їх постійно критикувати, зокрема щодо зовнішності й недоліків фігури. Таке ставлення принижує дитину, а згодом - негативно впливає на самооцінку.

Зараз ви читаєте новину «Як маски в Instagram змушують лягати під ніж - статистика шокує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі