пʼятниця, 06 вересня 2024 09:22

Як зробити ідеальний крем-сир вдома: рецепт суперфіналістки Мастер Шеф

Як зробити ідеальний крем-сир вдома: рецепт суперфіналістки Мастер Шеф
Крем-сир: рецепт від Ольги Рябенко Фото: instagram/olga_riabenko

Якщо хочете приготувати ніжний і смачний крем-сир у домашніх умовах, то записуйте рецепт, за яким ви це зробите не один раз. Суперфіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася простим і перевіреним рецептом, який гарантує бездоганний результат.

Мінімум інгредієнтів, трохи терпіння – і ви отримаєте ідеальний крем-сир, який стане основою для десертів, закусок або просто чудовим доповненням до вашого столу.

"Зараз розповім вам, як приготувати смачний домашній крем-сир з мінімуму інгредієнтів. Він чудово підійде до ваших ранкових тостів та стане класним доповненням будь-якої страви", - каже кулінарка.

Крем-сир: рецепт від Ольги Рябенко

Інгредієнти

Сметана 30% - 300 г;

Йогурт класичний - 280 г;

Лимонний сік - 1-1,5 ч.л;

Сіль - 1 ч.л.

Як приготувати

Всі інгредієнти змішати.

Взяти пусту миску, на неї встановити сито і застелити марлею, складеною в кілька шарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний для чизкейків: популярний сир можна приготувати із замороженого кефіру

Вилити молочну масу і закрити марлею.

Зверху поставити прес (можна використати банку з водою), і в холодильник на 12 годин.

Готово! Зберігайте та готуйте швидко і просто в себе вдома.

Сир маскарпоне можна приготувати власноруч. Для цього задобиться лише два інгредієнти - 1 л вершків тваринного походження жирністю від 30 до 35% і 1 ч. л. свіжого лимонного соку. З 1 літра вершків виходить 300-400 г маскарпоне.

Не беріть домашні вершки, тому що вони занадто жирні, і сир вийде маслянистим. Також потрібно попередньо перевірити термін придатності ваших вершків.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити ідеальний крем-сир вдома: рецепт суперфіналістки Мастер Шеф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі