понеділок, 23 листопада 2015 14:56

Як зняти стрес: продукти, які допомагають розслабитись

Автор: omaske.ru
 

Стреси, втома і недосипання впливають на наш організм не кращим чином і перевантажують мозок. Методи зняття стресу різноманітні, вдаючись до них можна поліпшити своє самопочуття і настрій.

Вівсянка

Її вуглеводи стимулюють вироблення в організмі гормону, відповідального за душевний стан. Зниження його рівня в клітинах мозку може спровокувати депресію тпа мігрень.

Чорний шоколад

Шоколад покращує настрій, оскільки сприяє виробленню ендорфіну - гормону щастя. Для профілактики стресів не треба з'їдати його багато. Достатньо близько 30 грамів якісного чорного шоколаду в день.

Бананово-молочний смузі

Банани - це не просто фрукти, а величезний запас гарного настрою і сил. У них містяться вітаміни Е, С, В6. Цукор, який є в банані, разом з глюкозою надовго забезпечує силами. Молоко дає організму енергію і бадьорість в боротьбі з депресією. Разом ці два компоненти - ідеальний засіб для боротьби зі стресом.

Мигдаль

Ці горіхи за корисністю схожі з шоколадом. У мигдалі міститься вітамін В2, вітаміни групи E, цинк і магній. Вони виробляють в організмі серотонін, що протидіє стресу і підвищує настрій, а цинк усуває негативні прояви стресу. Потрібно вживати не більше 50 грамів мигдалю в день.

Цитрусові

У них міститься велика кількість вітаміну C, який відіграє провідну роль у боротьбі зі стресом. Наш організм не запасає вітамін С, тому його щодня потрібно включати в раціон. З цитрусовими, як і з багатьма продуктами, головне - не перестаратися.

Зелений чай

Чай робить нас стійкими до стресів і сприяє підвищенню настрою при депресії. Такими властивостями володіє тільки свіжий і правильно приготований чай.

Помаранчеві овочі

Морква, гарбуз і інші оранжеві овочі насичені провітаміном A і бета-каротином. Ці елементи зміцнюють судини головного мозку і нормалізують круговорот крові в нервовій системі. А це відмінно знімає стрес і покращує настрій.

Для кращого засвоєння потрібно з ранку з'їдати щодня хоча б по одній морквині.

Лосось

Лосось знижує рівень гормону стресу. Він збільшується в організмі в період психологічного і фізичного дискомфорту.

Ягоди

Вода, що міститься в ягодах, дає клітинам вологу. У результаті поліпшуються обмінні процеси, клітини отримують повноцінне харчування і настрій поліпшується зсередини.

Морська капуста

При хронічному стресі і підвищеній стомлюваності треба вживати продукти, багаті йодом. Морська капуста нормалізує роботу ендокринної системи, гормони якої, регулюють настрій.

Вино

Вино - відмінний природний антидепресант, що приводить у стан ейфорії, усуває відчуття тривоги і знімає больові відчуття.

Зараз ви читаєте новину «Як зняти стрес: продукти, які допомагають розслабитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі