понеділок, 28 листопада 2016 10:41

Як вберегтися від вагітності жінкам із грудним вигодовуванням

Як вберегтися від вагітності жінкам із грудним вигодовуванням
Фото: vagitnist-tyzhden.pp.u

Існує міф, що під час годування грудьми не можна завагітніти. Через нього жінки переривають вагітність у перший же рік після пологів. Метод лактаційної аменореї дійсно може захистити від вагітності, але при дотриманні певних умов. Про це розповіла Gazeta.ua Людмила Хомінець, гінеколог Малинської районної лікарні на Житомирщині.

"Мама має годувати тільки грудним молоком, без догодовування сумішами. Дитину треба прикладати до грудей не рідше 6-7 разів на день. Перерва між годуваннями має бути не більше 4 годин. При цьому має не бути місячних. Якщо вони вже пішли, яйцеклітина дозріває в організмі і можна завагітніти", - каже лікар.

Цим методом контрацепції можна користуватися тільки 5-6 місяців після пологів. Далі він не буде діяти. Вберегтися від небажаної вагітності при годуванні груддю можна презервативами та свічками.

"Свічки ставлять за 10-15 хв. перед кожним статевим актом. Вони впливають на дозрівання яйцеклітини й рух сперматозоїдів. Із ними треба бути уважними при овуляції. У цей час не захищають на 100%. Протизаплідне із гормонами можна пити через місяць після того, як припинили годувати дитину", - каже гінеколог.

Не можна молодим матерям пити звичайні гормональні таблетки. До їх складу входить естроген, який знижує вироблення грудного молока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 критерії по яких жінки мають вибирати протизаплідні таблетки

Внутрішньоматкові спіралі можна ставити через 2 місяці після пологів. Якщо зробити це раніше, то може випасти. Після пологів матка скорочується, повертаючись до своїх нормальних розмірів.

Зараз ви читаєте новину «Як вберегтися від вагітності жінкам із грудним вигодовуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі