неділя, 30 жовтня 2022 16:57

Як усунути неприємний запах взуття: поради та рекомендації

Як усунути неприємний запах взуття: поради та рекомендації
Gazeta.ua пропонує вам кілька порад, які допоможуть вашому взуттю позбутися неприємних запахів. Фото: ілюстративне, УНІАН

Коли неприємно пахне взуття, це помічаєте не лише ви, а й оточуючі.

І це не лише питання естетики. Якщо не боротися з надмірним потовиділенням, можливість "познайомитися" з грибком та іншими неприємними недугами нижніх кінцівок різко зростає.

Найпоширенішою причиною виникнення запаху від взуття та ніг є підвищена вологість ніг.

Гіпергідроз небезпечний не лише тим, що провокує неприємний запах. Він створює оптимальне середовище, де розмножується грибок.

Допомогти вирішити проблему гіпергідрозу допоможе лікар, а Gazeta.ua сьогодні пропонує вам кілька порад, які допоможуть вашому взуттю позбутися неприємних запахів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як попрасувати одяг, якщо немає світла: сім легких і корисних порад

Посипте взуття харчовою содою та залиште на ніч. Вранці струсіть порошок і неприємних запахів не залишиться. Ви також можете використовувати розпушувач або кукурудзяний крохмаль у цьому процесі.

Щоб освіжити взуття, змішайте трохи спирту, води та кілька крапель ефірної олії апельсина або лимона у маленькій пляшці з розпилювачем. Розпиліть засіб на внутрішню частину взуття і дайте йому висохнути.

Потурбуйтесь про свої ноги

Це може здатися дивним, але для запобігання розвитку бактерій доцільно змастити ноги антибактеріальним дезінфікуючим засобом для рук.

Ви також можете нанести на ноги дезодорант-спрей-антиперспірант. Звичайно, ноги мають бути вимиті та висушені. Так у вас будуть, навіть коли ви одягнете шкарпетки та взуття, в яких ви будете весь день, сухі та свіжі ноги, які не смердять. Але будьте обережні, не наносьте його безпосередньо перед виходом з дому, а зачекайте, поки він вбереться і трохи висохне, інакше він проникне у ваше взуття.

Розумно змочити ноги у суміші з половини кількості оцту та половини води, тому що оцет чудово знищує бактерії.

Не носіть те саме взуття кілька днів поспіль, а за можливості змінюйте його щодня. У той час, коли ви не будете носити якусь пару, вона добре провітрюватиметься і висушуватиметься, і ви також можете позбутися запаху, поклавши в неї трохи гвоздики.

Влітку якомога частіше носіть відкрите взуття чи сандалі. Таким чином, ваші ноги будуть дихати, охолоджуватись і менше потіти. У холодні місяці носіть шкіряне або парусинове взуття, яке дозволяє ногам дихати, навіть якщо воно "закрите". Уникайте синтетичного та гумового взуття.

Чорний чай допомагає знищити бактерії, які викликають неприємний запах ніг. Він також закриває пори на ногах, тим самим зменшуючи кількість поту, що виділяється, яким харчуються бактерії. Отже, зваріть два пакетики чорного чаю. Додайте половину кількості холодної води, щоб суміш охолола. Змочуйте нею ноги 15-20 хвилин. Робіть це щодня близько тижня, і ви позбавитеся неприємного запаху.

Також допомагає соляна ванна. Додайте сіль у великий таз із теплою водою та опустіть ноги на 20 хвилин. Робіть це щодня протягом двох тижнів поспіль, і ваші ноги знову будуть свіжими та вільними від бактерій.

Ось ще кілька способів позбавитися неприємного запаху самого взуття.

Покладіть у взуття апельсинову, лимонну або іншу кірку від цитрусових. Вже за одну ніч запах у взутті зникне, і з'явиться фруктовий аромат.

Розбризкайте лікер на взуття. Налийте його в ємність з розпилювачем і поступово обприскуйте черевики. Не варто розпилювати велику кількість, поки запах не зникне. Коли взуття висохне, він зникне

Купіть трохи деревного вугілля, загорніть його в марлю та покладіть у взуття на ніч. Вугілля, як хороший абсорбент, допоможе поглинути запах, і наступного ранку ви зможете надіти чисті черевики, що приємно пахнуть.

Чайний пакетик. Помістіть чайні пакетики або розсипне чайне листя у взуття. Чайне листя абсорбує неприємний запах, і він зникне наступного дня.

Як запобігти появі проблеми?

– Просочуйте взуття водовідштовхувальними засобами;
– Регулярно очищайте та просушуйте;
– Змінюйте устілки раз на три місяці і сушіть їх окремо;
– Намагайтеся носити шкарпетки не із синтетики;
– Зберігайте у сухому місці. У холодну пору використовуйте балкон.
– Використовуйте пакетики із силікагелем, які йшли в комплекті;
– Обробляйте дезодорантом.

Неприємні запахи бувають різними. Їхні джерела неоднакові, тому справляються з ними також різними методами.

Окрім регулярного провітрювання є ще багато дієвих способів зробити повітря у помешканні свіжим. Деякі з порад зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як усунути неприємний запах взуття: поради та рекомендації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі