четвер, 17 жовтня 2024 00:30

Як покращити сон завдяки обіймам: нове дослідження

Як покращити сон завдяки обіймам: нове дослідження
Обійми перед сном знижують рівень стресу та тривожності, що дозволяє швидше засинати та міцніше спати Фото: pinterest

Обійми - це не лише спосіб висловити тепло та любов, але й потужний засіб для покращення сну.

Останні дослідження показують, що обійми перед сном можуть позитивно вплинути на якість відпочинку, знижуючи рівень стресу та тривожності, що дозволяє швидше засинати та міцніше спати.

Розповімо, як обійми впливають на наш сон.

"Вважається, що це форма зближення, і насправді є вагомі емпіричні підтвердження ідеї про те, що обійми можуть бути корисними для сну", - пояснила експерт зі сну доктор Венді Троксел в інтерв'ю Time.

Як мінімум вони можуть зробити вас спокійнішими. Доведено, що фізичний контакт з іншою людиною здатний знімати стрес і навіть знижувати кров'яний тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки треба обійматися щодня, щоб забути про самотність і стрес

"Обійми також покращують якість сну, створюючи відчуття захищеності, особливо у жінок", - вважає доктор Сімран Малхотра.

Обійми підвищують задоволеність відносинами більше, ніж просто спільне проведення часу. Крім того, через обійми вивільняється окситоцин, який називають гормоном кохання. Згідно з дослідженнями, багато пар обіймаються безпосередньо перед сном, а потім "розходяться" по різні боки ліжка. Якщо спати в обнімку вам не комфортно - це оптимальний варіант.

Порушення сну - серйозна патологія, що часом призводить до незворотних наслідків. Якщо ви довго не можете заснути, вас мучать панічні атаки, часті пробудження серед ночі, сонний параліч - це ознаки внутрішніх неполадок.

Тривога, напруга, емоційне вигоряння, психічні навантаження можуть стати спусковим гачком для негативних змін в організмі. Ось які проблеми можуть виникнути при постійній нестачі сну.

Зараз ви читаєте новину «Як покращити сон завдяки обіймам: нове дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі