середа, 14 серпня 2019 12:26

Як худнути правильно та без загрози для здоров'я

Як худнути правильно та без загрози для здоров'я
Чому важко схуднути. Фото: http://ivona.bigmir.net

Важливо зрозуміти, які фактори впливають на вагу та чому не вдається схуднути.

Gazeta.ua довідалась, що саме уповільнює процес схуднення.

1. Збалансований раціон. Харчування повинно бути збалансованим. Намагайтеся споживати багато різних сирих і приготовлених овочів, фрукти та ягоди, рибу, м'ясо і бобові, горіхи, жири рослинного і тваринного походження. Зриви у раціоні можуть призвести до набору ваги.

2. Помилки в харчуванні. Солодке вранці - це швидкий зліт і падіння рівня цукру в крові, і зниження рівня орексина - речовини, яка допомагає відчувати себе бадьорими і сприяє втраті ваги. Не обов'язково готувати самим, але знайте, яку їжу краще не вживати. Смажені котлети, використання маргарину, хліб до макаронів, пельмені з майонезом, відсутність овочів у раціоні - все це сприяє надмірній вазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які найпоширені помилки правильного харчування роблять під час схуднення

3. Недостатня фізична активність. Протягом тижня нам потрібно 150 хв. інтенсивних фізичних навантажень, і кожен день - хоча б півгодини помірних, а також вправи протягом дня.

4. Здоровий сон. Хронічна нестача сну призводить до порушення роботи гормональної системи, яка контролює ситість і відкладення жирових запасів. Крім цього, недолік сну збільшує тривожність, і налаштовує багатьох на заїдання стресу, переїдання або вибір солодощів як основи раціону.

5. Гормональне здоров'я. Зміна ваги супроводжує також менопаузу і навіть другу фазу менструального циклу. Саме тому в разі безперервного набору ваги при правильному раціони й активному способі життя варто сходити на огляд до ендокринолога.

Нещодавно фітнес-тренерка та зірка шоу "Зважені та щасливі" Аніта Луценко розповіла про важливий аспект схуднення та тренувань - мотивацію.

Зараз ви читаєте новину «Як худнути правильно та без загрози для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі