понеділок, 10 жовтня 2016 12:34

5 порад, які захистять губи від сухості і обвітрення

5 порад, які захистять губи від сухості і обвітрення
Фото: depo.ua

Сухі губи не тільки псують зовнішній вигляд, але й доставляють масу незручностей. Якщо запустити процес лікування обвітрених губ, можна потім кілька тижній мучитися з їх лущеням. Від цього губи кровоточать і болять.

Є кілька чинників, які призводять до пересихання губ, і з кожним з них ми стикаємося щодня. Це вплив нашої слини, і перепади температури середовища, і неправильне харчування, і навіть занадто гарячі або холодні напої.

Губи мають менше сальних залоз, саме тому вони швидко пересихають. Щоб уникнути тріщин на губах, лущення шкіри і сухості, дотримуйтесь простих правил.

Водний баланс

Пийте багато води, щоб уникнути зневоднення організму і, як наслідок, пересихання губ. Особливо слід приділити увагу водному балансу в тому випадку, якщо стоїть суха погода або ви посилено займаєтеся спортом.

Захист обов'язковий

Перед тим, як вийти на вулицю, обов'язково нанесіть на губи бальзам або крем, що містить жирні кислоти, які живлять і пом'якшують шкіру губ.

Харчуйтеся правильно

Включіть у раціон продукти з вітаміном А: рибу, яйця, вершкове масло, диню, сир, морква. А також продукти, що містять вітамін Е: сливи, банани, яблука, авокадо, спаржу і так далі. Слідкуйте за тим, щоб їсти поменше солоної, гострої і кислої їжі, включаючи напої.

Відмовтеся від агресивного впливу

Деякі зубні пасти і рідини для полоскання рота досить агресивно впливають на шкіру губ. Якщо після застосування цих засобів ви відчуваєте печіння, краще їх не використовувати.

Читайте також: 7 причин болю в жінок під час сексу

Скраб

Застосовуйте раз в тиждень м'який відлущуючий скраб, щоб видалити відмерлі частинки шкіри. Після того, як ви його змиваєте, обов'язково нанесіть живильний бальзам для губ.

Зараз ви читаєте новину «5 порад, які захистять губи від сухості і обвітрення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі