понеділок, 23 квітня 2018 07:10

Шашлик шкідливо маринувати в майонезі

Автор: WWW.GORAD.BY
  Велика кількість м’яса, смаженого на вогні, викликає важкість у шлунку. Після застілля потрібно кілька годин відпочити. Можна походити. Але бігати і стрибати не варто
Велика кількість м’яса, смаженого на вогні, викликає важкість у шлунку. Після застілля потрібно кілька годин відпочити. Можна походити. Але бігати і стрибати не варто

— Так хочу шашликів, що вони мені аж сняться. Але біда в тому, що не можу їх їсти. Бо живіт здувається і бурчить, — каже киянка Олена Кострич, 29 років. — Кум порадив запивати коньяком, бо спирт покращує травлення і м'ясо швидше перевариться. Думаю на вихідних ризикнути. Набридло йти вулицею та лише нюхати аромати шашлику.

— Жінки мають слабшу травна систему, ніж чоловіки. Тому їм не слід їсти шашлик зі свинини чи яловичини. Краще з риби або курятини, — говорить 53-річний Борис Скачко, столичний дієтолог і блогер. — Дітям не варто вживати курятину. Бо птицям на фабриках для кращого росту дають жіночі статеві гормони. Їх найбільше у жировій тканині. Тому шкірку слід викидати.

Дієтолог не радить посипати м'ясо сухими прянощами чи маринувати в майонезі. Вони горітимуть на вогні й утворюватимуть канцерогени. Це речовини, що накопичуються та провокують ріст ракових клітин і розвиток атеросклерозу. Краще залити м'ясо вином, оцтом, яблучним або журавлинним соком.

— Майонез можна їсти, але зі смаженим шашликом. Під час приготування не повинно бути відкритого вогню. Бо краплі соку потраплятимуть на вугілля, згоратимуть. І у вигляди диму з канцерогенами осідатимуть на м'ясі.

Найкращою закускою для шашликів є свіжі овочі та зелень. Однак не варто закушувати м'ясо помідорами. В них містяться речовини, здатні загальмувати переварювання білка. Не підходять для закуски продукти, що місять крохмаль і вуглеводи — картопля, хліб, кукурудза. Також не варто запивати шашлик газованою водою, змішувати з ковбасою, нарізками, шпротами.

— Не можна поєднувати десертне вино, лікери чи шампанське з шашликом. Вони заважають перетравлювати їжу. Краще обрати сухі чи напівсухі вина, коньяк, горілку чи віс­кі. Після закінчення шашликового застілля варто випити трав'яний чай. Це знімає здуття ­живота.

Неправильно підібрані напої порушують якість перетравлювання. Від цього виникає гниття в кишечнику. Тоді й волосся випадає. З'являються неприємний запах із роту й від тіла, здуття живота, біль у суглобах, камені в нирках.

— Через здуття живота організм не отримує корисних речовин. Замість того в кров потрап­ляють продукти життєдіяльності бактерій.

Якщо переїли шашлику, потрібно кілька годин відпочити. Можна походити. Але бігати і стрибати не варто.

Зараз ви читаєте новину «Шашлик шкідливо маринувати в майонезі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі