вівторок, 13 січня 2009 15:50

Чутлива шкіра боїться ароматизаторів

Киянка Ольга Власко, 30 років, пере та прополіскує речі в рукавичках. Інакше шкіра рук за кілька хвилин червоніє та починає свербіти. Чутливість рук жінка має з дитинства.

— Спочатку руки боялися холодної води, — згадує Ольга. — З часом не могла прати з порошками — шкіра червоніла та починала свербіти. Так чухалася, що я руки до крові роздирала.

Дерматолог у поліклініці порадив Ользі уникати контакту з будь-якими хімічними речовинами. Навіть шампунь та мило ретельно змивати з рук.

— Лікар сказав, мити посуд чи прати можна лише в рукавичках. Тепер у мене їх чотири пари: для посуду, прання, прибирання на кухні, для миття підлоги. Підібрала різного кольору, аби не плутатися.

— У жінки алергічний дерматит. Шкіру подразнює сода, один з ароматизаторів або домішки до порошків, — пояснює Олександра Козар, 53 роки, лікар-алерголог із Закарпаття. — Але всіх мильних засобів боятися не варто, бо не всі містять алерген, на який реагує шкіра Ольги. Виявити його можна, зробивши тести.

Часто алергію викликають засоби, які містять ментол.

— Багато хворих жалілися на свербіж шкіри голови після миття шампунями з ментолом, — додає алерголог.

Після хатньої роботи в рукавицях руки потрібно змазати дитячим кремом або вазеліном.

Зараз ви читаєте новину «Чутлива шкіра боїться ароматизаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі