понеділок, 21 травня 2018 05:05

Сациві з риби готують із корицею

— Сациві — це візитна картка грузинської кухні. Я ­роблю його на свій лад. Замість курки в соусі тушкую рибу, — розповідає киянка Юлія ­Миколюк, 33 роки. — Пікантність страві додає ніжний горіховий соус.

Очищує 1 кг морської риби, ріже її на шматки. Обкачує в борошні з сіллю і обсмажує з обох сторін.

Для соусу сациві чистить три цибулини та два зубчики часнику. Смажить на олії разом із 2 ст. л. борошна. Наливає 400 мл теплого м'ясного бульйону, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Чекає, щоб закипіло, і відразу знімає з вогню.

Одну склянку очищених волоських горіхів збиває з двома зубчиками часнику в ­блендері. Додає один жовток, 50 мл оцту, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. меленої кориці, 1 ч. л. насіння кінзи, два лаврові листки та вісім горошин духмяного перцю. В отриману суміш наливає бульйон. Перемішує і ставить в широку каструлю з холодною водою. Помішує, поки соус загусне. Заливає ним смажену рибу й подає до столу.

Зараз ви читаєте новину «Сациві з риби готують із корицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі