четвер, 26 травня 2022 00:40

Пиріг із ревенем прикрашають полуницею

Автор: Катерина КУДЛЯК
  Пиріг із ревенем і полуницею — перша випічка, яку можна приготувати на початку літа зі свіжих фруктів. Десерт легкий, має приємну кислинку, смакує до чаю
Пиріг із ревенем і полуницею — перша випічка, яку можна приготувати на початку літа зі свіжих фруктів. Десерт легкий, має приємну кислинку, смакує до чаю

— Десерт із ревенем і полуницею — ідеальна літня випічка, — каже 26-річна Катерина Кудляк із міста Почаїв на Тернопільщині. — Легкий, ніжний, ароматний, із приємною кислинкою.

Змішує п'ять яєчних білків, 250 г цукру, по дрібці ванілі та солі. Додає п'ять жовтків і збиває протягом 5–7 хв. Поступово вливає 250 г розтопленого масла, перемішує. Всипає 400 г борошна, дві чайні ложки розпушувачу, 50 г крохмалю і замішує. Переливає тісто в застелену пергаментом форму 2х30 см. Викладає по 300 г очищеного від шкіри та нарізаного ревеню і полуниці. Випікає 50–55 хв. за температури +180°C.

Охолоджений пиріг посипає ложкою цукрової пудри й подає до столу.

— Із ревеню виходить розкішний курд — солодкий крем, — говорить 34-річна Юлія Зінська з Рівного. — Ним можна змащувати торт або подавати окремо у склянках.

Нарізує 400 г очищеного ревеню, перемелює до однорідності у блендері. Проціджує крізь сито, відокремлює сік. Змішує 150 г цукру, 3 ч. л. крохмалю та три яйця. Нагріває 2/3 соку ревеню та вливає в яєчну суміш. Готує на повільному вогні до загустіння. Додає сік, що залишився, перемішує. Вкидає 170 г масла та перебиває крем блендером до однорідності. Розливає по скляних посудинах, настоює в холодильнику 3 год.

Готовий курд прикрашає свіжими фруктами.

— Також смачні будуть кекси з ревеню, — продовжує Зінська. — Готувати їх швидко.

Нарізує 200 г ревеню. Для тіста змішує 120 г розтопленого масла, чотири яйця, склянку цукру, 1/2 склянки молока, 300 г борошна та дві чайні ложки розпушувача. Змащує форми для кексів шматком масла, присипає чайною ложкою манки. Заповнює форму тістом на 2/3 об'єму, викладає ревінь. Випікає кекси 20–30 хв. за температури +180°C.

— Пляцок із ревеню має пухке тісто, але водночас соковите та ніжне, — Юлія Зінська ділиться третім рецептом.

Дрібно нарізує 750 г ревеню. Для тіста збиває 250 г розтопленого масла, 250 г цукру, чотири яйця, по дрібці солі та ванілі. Окремо змішує 250 г борошна та 2 ч. л. розпушувача. Поєднує борошно з масляною сумішшю, збиває міксером 5 хв.

Застеляє пергаментом деко розміром 25х30 см, рівномірно розподіляє по всій поверхні тісто. Зверху додає ревінь. Випікає 20 хв. за температури +200°C. Готовність перевіряє дерев'яною паличкою.

Готовий пляцок посипає двома столовими ложками цукрової пудри.

— На пісочному тісті випічка з ревенем ще смачніша, — розповідає Зінська.

Для тіста змішує 200 г розтоп­леного масла, два яйця, чайну ложку розпушувача, 120 г цукрової пудри, 375 г борошна. Розрізує тісто на дві частини, загортає в харчову плівку. Один шматок кладе на годину в холодильник, інший, менший, — у морозильну камеру. Перший розкачує та перекладає у форму 23х23 см. Наколює виделкою та випікає 20–25 хв. за температури +180°C.

— Потім беруся за інший шматок, — каже.

Вливає в каструлю 400 мл ­молока, 50 г масла й доводить суміш до кипіння. Змішує 100 мл молока і 60 г ванільного цукру, вливає до киплячої маси. Варить 2 хв. до загустіння. ­Накриває пудинг харчовою плівкою та охолоджує. Для начинки нарізує 500 г ревеню шматками 1–2 см. Додає 1 ст. л. крохмалю, 20 г ванільного цукру та 2 ст. л. цукру. Викладає на охолоджений корж ревінь і теплу пудингову масу. Зверху затирає пиріг тістом із морозилки. Випікає 45 хв. за температури +180°C.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Пиріг із ревенем прикрашають полуницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі