понеділок, 20 травня 2013 00:15

Печінку і серце готують окремо

Полтавка 38-річна Наталія Лісна вигадала рецепт смажених пиріжків із лівером, які раніше десятками купувала в магазині.

— В останні роки у них зіпсувався смак, стали прісними. Начинки майже немає й на лівер не схожа.

Розбиває в миску троє яєць, всипає чотири склянки борошна, 1 ст. л. сухих дріжджів, дві — соняшникової олії. Тісто вимішує, додає сіль і цукор за смаком. Відставляє вбік, щоб підійшло.

З холодильника виймає ліверний фарш. Готове тісто ділить на невеликі кульки, розкачує, начиняє, зліплює й скручує в ковбаски. Кладе на сковорідку з киплячою олією швом донизу. Смажить до золотистої скоринки.

— Лівер можна купити в магазині. Але найкраще зробити. Треба взяти по 300 грамів серця, печінки та легень. Відварюєш їх годину-півтори окремо. Печінку можна ще й обсмажити 10 хвилин. Все перекручуєш на м'ясорубці. Вкидаєш три дрібно порізані середні цибулини й натерті на бурякову тертушку дві морквини. Перемішуєш, солиш, перчиш — і готово.

Один розламує. Соковитий, з солонуватим присмаком.

Зараз ви читаєте новину «Печінку і серце готують окремо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі