четвер, 21 травня 2009 17:44

Масло з кропивою смакує із чорним хлібом

66-річнА Марія Гончарук із міста Вінниця щовесни готує зелене масло.

— Щойно появляється на базарі черемша, я іду в ліс і заготовляю мішок, — каже жінка. — Удома мию її і пропускаю через м"ясорубку з вершковим маслом. Розфасовую в банки й маю на ціле літо. Зберігаю в холодильнику.

Зелене масло можна робити з листя кульбаби, петрушки, кропу й молодої кропиви. Щоб вона на жалила, жінка збризкує її лимонним соком.

— До зеленого масла я привчила дітей і онуків. Щоранку їмо бутерброди з чорного хліба із зеленим маслом. Це ж вітамінна бомба!  Мої добавляють до масла ще майонез. Виходить дуже смачно.

Зараз ви читаєте новину «Масло з кропивою смакує із чорним хлібом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі