понеділок, 26 грудня 2016 05:30

Коктейль "Хвіст півня" варять із гарбуза

— Друзі просили придумати коктейль для новорічної ночі, — каже львів'янин 25-річний Іван Бариляк. Працює барменом у нічному клубі. — Вигадав холодний гарбузовий пунш із ромом. Він — оранжевий, з яскравою різнокольоровою прикрасою. Назвав "Хвіст півня". Наступний рік якраз його. Тому такий коктейль має бути на святковому столі.

У невеликій каструлі нагріває чотири склянки води. Всипає 6 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. кориці. Очищує 100 г солодкого гарбуза. Ріже невеликими кубиками. Додає в гарячу воду. Кубиками нарізає половину лимона, вкидає в напій. На маленькому вогні варить 10 хв. Дає вистигнути і ставить у холодильник. Проціджує та заливає у прозорий глечик. Туди ж — палочку кориці.

Перед подачею у високі бокали з товстим дном кидає три-чотири кубики льоду. У кожну склянку наливає по 30 г білого рому. Прикрашає кружальцями лимона, апельсина та лайма.

Зараз ви читаєте новину «Коктейль "Хвіст півня" варять із гарбуза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі