пʼятниця, 06 травня 2011 05:15

Картоплю заправляють часниковим соусом

Автор: фото З САЙТА WWW.board.lutsk.ua
  Для ”корабликів” слід брати стару картоплю. Молода буде довго пектися. На зубочистку наштрикують сало, печериці та сир
Для ”корабликів” слід брати стару картоплю. Молода буде довго пектися. На зубочистку наштрикують сало, печериці та сир

— Після Великодня стільки м'ясного лишилося. Сусід сам робить ковбаси, має свою коптильню. У нього й накупили, — каже 31-річна Софія із селища Запитів, що на Львівщині. — Найбільше сала взяли, частину заморозили.

Із нього та картоплі на вечерю Софія приготувала човники.

— Дуже смачна страва. Рецепт мені сестра розказала, як приїжджала в гості.

Картоплю бажано брати не молоду, інакше буде довго пектися. Сало має бути із прожилками м'яса. Потрібні ще шматок твердого сиру, кілька жмень печериць і цибулина.

— Деко змастила смальцем. Можна й олією. Наклала картоплі, перерізаної навпіл. У кожну встромила зубочистку, на яку настромила сало. За тим грибочок, а потім твердий сир і знову сало. Приправила сіллю та перцем. І відправила до духовки на півгодини. Сало, як спеклося, стало як шкварка. Бульба від нього покрилася золотистою скоринкою.

Софія часто запікає картоплю. Робить до неї різні заправки. Наприклад, часниковий соус на сметані.

— Дрібно ріжемо два зубки часнику, додаємо дві столові ложки сметани й чайну ложку олії. Дрібнимо кріп. Усе перемішуємо й подаємо. Люблю ще гірчичну заправку. Збиваю дві столові ложки гірчиці в зернах із трьома ложками оливкової олії. Злегка присолюю. Викладаю в соус картоплю й перемішую.

Для соусу по-болгарському обсмажують дві ложки борошна. Змішують із чотирма ложками олії, великим пучком кропу. Його дуже дрібно нарізують і трохи обсмажують. Розводять кріп картопляним відваром і варять на слабкому вогні близько 10 хв. Потім збивають яйце з трьома склянками кислого молока й столовою ложкою оцту або лимонного соку. Всі інгредієнти перемішують й подають із картоплею.

Зараз ви читаєте новину «Картоплю заправляють часниковим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі