понеділок, 01 травня 2017 07:05

Індичку маринують із коренем імбиру

Автор: ФОТО З САЙТА www.ovkuse.ru
  Для шашлику із баранини беруть  м’ясо з поперекової частини туші. Зі свинини — ошийок
Для шашлику із баранини беруть м’ясо з поперекової частини туші. Зі свинини — ошийок

— Щоб приготувати смачний шашлик, треба вибрати хороше м'ясо, — каже кухар столичного ресторану "Вино і м'ясо" 37-річний Сергій Мартинов. — Для новачків краще питати шию. Не стидайтеся і добряче поштрикайте м'ясо шпичкою на ринку. Якщо входить легко, беріть. Якщо туго — це ознака старої тварини. Я не люблю свинину. Вона важка, погано перетравлюється. Краще купувати телятину, індичатину чи ­курятину. Їх найлегше замаринувати.

Для курячого шашлику бере 1,5 кг курячого філе, 300 г печериць, три солодких перці.

— Роблю шматки по 5 сантиметрів. Так будуть соковиті. Печериці слід помити. Ніжки видалити й порізати кубиком. Шапки відкласти для шашлику. Перець нарізати кубиком. Змішати гриби, курку та перець. Полити оливковою ­олією, посипати чайною ложкою коріандру. Залишити маринуватися на 2 години. На шампур по черзі нанизувати м'ясо та гриби. Смажити на вогні 10–15 хвилин, — каже Мартинов.

Індичку маринує з коренем імбиру та мелісою.

— Це мій фірмовий рецепт. Смакує з червоним вином. Кілограм філе нарізаю крупно, не солю. Два болгарських перці ріжу кубиком. Додаю пучок подрібненої зеленої цибулі. Сюди ж кладу пучок подрібненої меліси та корінь імбиру, який можна нарізати чи натерти на крупній тертці. Усе перемішую. Додаю 3 столових ложки олії, сік половини лайма та сік половини апельсина. А також 2–3 столових ложки соєвого соусу. Свіжий перець можна замінити консервованим. А свіжу мелісу сушеною. Маринувати м'ясо слід годину. Тоді посолити й смажити 15–20 хвилин.

Для шашлику з баранини беруть м'ясо з поперекової частини туші.

— Готую шашлик по-карськи. Для нього м'ясо смажать великими шматками. Підходить для великої компанії. Беру три шматки баранини по 500 грамів кожен, 400 грамів сала, лимон, виноградний оцет і п'ять цибулин. Цибулю пропускаю через м'ясорубку. Додаю дрібно порізане сало, оцет, сіль, сік лимона та перець. Все це перемішую з м'ясом. Мариную 6–8 годин. Смажу на мангалі. Верх, який обсмажується, ріжу тонкими полосками й подаю до столу. Середина просмажується повільніше. Подаю таке м'ясо з соусом сацебелі.

Соус для шашлику готують із горіхів

— Соус для шашлику з горіхами запозичив із Грузії, — каже кухар Сергій Мартинов. — Він доповнює смак м'яса. 800 грамів горіхів перемелюю на м'ясорубці. Додаю півголовки часнику, половину чайної ложки паприки, п'ять гілок кінзи, столову ложку солі. Горіхи заливаю склянкою гранатового соку. Всипаю 2 чайних ложки червоного меленого перцю та вливаю чверть склянки кип'яченої води. Перемішую. Воду можна не додавати, якщо консистенція соусу влаштовує.

Зараз ви читаєте новину «Індичку маринують із коренем імбиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі