четвер, 27 грудня 2007 17:45

Горілку замініть молочним лікером

Новорічний стіл має бути різнобарвним. Не підбирайте посуд, серветки, свічки одного тону. Підійдуть пастельні відтінки зеленого, блакитного, синього, рожевого, бузкового. Уникайте червоних, чорних, золотавих кольорів.

Не використовуйте під час приготування страв багато жиру, гострих соусів. Не пересолюйте їжу. Хай дім наповниться ароматами ванілі, кориці, коріандру, мускату.  Найкраще поєднання – кисло-солодкі, солодкі, терпкі, свіжі, ніжні, пряні.

Овочі, м"ясо, рибу краще відварити, приготувати на пару, в керамічному горщику або протушкувати. Відмовтеся від копчених, в"ялених, смажених продуктів. Замість яловичини, свинини візьміть птицю, рибу, але не хижака – щука не підійде. Консервовані та сушені фрукти замініть на свіжі. Додайте до салатів і десертів горіхи, кунжут.

Із холодних закусок підійдуть паштети, фаршировані риба, яйця, овочі, салати зі свіжих чи варених овочів і фруктів. Заправте їх нежирними сметаною чи майонезом, олією. Не використовуйте перець, гірчицю, кукурудзу, квасолю, оливки, редиску, баклажани, цибулю, часник. На столі має бути квашена капуста. У олів"є краще покладіть курку. Замість ковбаси подайте до столу сир. Найкращий гарнір до птиці — картопля, до риби — рис. Можна подати овочі-гриль. Полийте все молочними, грибними, сирними, фруктовими соусами, без томатної пасти.

Пийте соки, чай із трав, обов"язково чисту воду. Наступного року слід мати тверезу голову. Замість горілки та коньяку поставте на стіл молочний лікер. Вина краще купувати білі та рожеві.

Зараз ви читаєте новину «Горілку замініть молочним лікером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі