Рулет із сала скручують з аджикою

— Рулет із сала — відмінна закуска до горілки. Завдяки начинці виглядає оригінально та має незвичний смак, — розповідає 56-річний Юрій КОЗОЗУБ із Харкова. — Готую два варіанти з аджикою та зеленню.

Сало обираю тонке. Беру два кілограмових шматки, знімаю шкірку. Подрібнений пучок петрушки та кропу змішую із трьома зубцями вичавленого часнику та дрібкою солі. Зелень рівномірно розподіляю по салу та скручую в рулет. Посипаю столовою ложкою солі. Другий шмат змащую двома столовими ложками аджики й там само скручую. Теж посипаю столовою ложкою солі. Сало загортаю в плівку та кладу на дві доби в холодильник, а тоді ще на одну — в морозилку.

Якщо сало старе й немає куди подіти, а викинути шкода — готую намазку. Чудово смакує з борщем.

Кілограм сала без шкірки перемелюю. Додаю п'ять вичавлених зубців часнику та по чайній ложці солі й перцю. Намазую на чорний хліб і посипаю подрібненим кропом.

Зараз ви читаєте новину «Рулет із сала скручують з аджикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі