Печиво з передбаченнями готують на Новий рік

— Якщо сушите голову, чим здивувати гостей на Новий рік — приготуйте печиво з передбаченнями. Порадує дорослих не менше за дітей, — говорить 38-річна Ольга Туринська із Чернігова.

— Змішую столову ложку кукуру­дзяного крохмалю, 50 грамів ­цук­ру, пів склянки пшеничного ­борошна, дрібку ванілі, кориці та солі. Збиваю до густої піни троє яєчних білків та перемішую із сухими складниками. Вливаю столову ложку олії та холодної води. Застеляю деко пергаментом, змащую 20 грамами масла. Маленькою ложкою наливаю на деко тісто, щоб виходили невеликі тонкі коржі діаметром приблизно 8 сантиметрів. Печу при 150 градусах 10 хвилин.

Доки печиво гаряче, кладу записку з прогнозом на корж. Обережно згортаю навпіл, притискаючи краї. Згинаю у вигляді ріжка і кладу в чашку, щоб зафіксувати форму. Передбачення краще друкувати на лазерному принтері на папері. Бо звичайне чорнило може розпливтися від нагрівання. Все потрібно робити швидко, інакше випічка охолоне й стане крихка.

Зараз ви читаєте новину «Печиво з передбаченнями готують на Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі