Випічка з "Духмяною Хатою" вразить ваших гостей

— Рецепт штолена торік привезла з Німеччини. Там посипаний білою пудрою продовгуватий пиріг символізує маленького Ісуса, загорнутого в білі пелюшки, — каже 50-річна Інна Колоборотько зі столиці. — Готують його за місяць до святкування, щоб смак і аромат були виразніші.

Автор: INSTAGRAM.COM_OLYA_BORACHOK
  Штолен готують із родзинками та цукатами. Випічку зберігають у паперовому пакеті
Штолен готують із родзинками та цукатами. Випічку зберігають у паперовому пакеті

Замочую 500 грамів родзинок і 200 грамів цукатів у 125 мілілітрах коньяку на 3–4 години. Для тіста беру дріжджі "Духмяна Хата". Довіряю тільки їм, бо завжди швидко піднімають тісто. Надають йому пухкості. Що важливо — не залишають специфічного дріжджового запаху. Змішую дрібку солі, цедру одного лимона, 30 грамів свіжих дріжджів, п'ять склянок просіяного пшеничного борошна, по пів склянки цукру та цукрової пудри. Додаю 200 грамів м'якого масла та 150 мілілітрів молока. Замішую тісто, поступово вливаючи ще стільки ж молока. Вкидаю родзинки, цукати та горіхи. Накриваю харчовою плівкою і залишаю на одну-дві години в теплому місці. Можна й менше часу, бо з "Духмяною Хатою" тісто підходить швидше, ніж з іншими дріжджами.

Розкачую тісто у формі овалу. Складаю навпіл. Тоді верхню частину ще раз загортаю. Перекладаю в деко, застелене пергаментним папером. Накриваю сервет­кою, даю піднятися. Печу годину в розігрітій до 180 градусів духовці. Тоді змащую верх випічки 50 грамами розтопленого масла й посипаю цукровою пудрою. Замотую у фольгу й залишаю "­дозрівати" на три години в прохолодному місці. Перед подачею посипаю 50 грамами цукрової пудри.

 

— Для кожної господині важливо, аби святкова випічка вдалась. Адже нею пригощатимуть гостей, — говорить Світлана Паливода, керівник технологічного відділу французької компанії "Лесаффр Україна", що виробляє дріжджі "Духмяна Хата".

— Якщо це дріжджова здоба, що містить багато масла й цукру, то з нею працювати важко. Але досягти ідеального результату можливо з дріжджами "Духмяна Хата". Вони вас точно не підведуть.

Ці дріжджі не потребують попередньої активації, з ними тісто можна замішувати одразу. При цьому швидкий підйом випічки гарантований. Дріжджі настільки активні, що їх можна брати на 10–15 відсотків менше, ніж у рецепті. "Духмяна Хата" підходить для кондитерських виробів різної складності — круасанів, віденських розанчиків, де багато здоби, та для простих рецептів — піци, пиріжків, пирогів.

— Наші дріжджі допоможуть вам приготувати пухку, ароматну випічку, що вразить гостей. Навіть господиням-початківицям вдасться різдвяний штолен чи пампушки. Перед використанням раджу дріжджі обдивитися, понюхати й навіть надламати. Повинні мати специфічний приємний запах смаженого насіння або хліба. Бути кремового чи світло-сірого кольору. Якщо цих ознак нема, у продукті оселилися сторонні бактерії. Тому краще купити нові дріжджі.

Зараз ви читаєте новину «Випічка з "Духмяною Хатою" вразить ваших гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі